4 signalen dat jij veel te lief bent! Stop being the nice girl :)

Laatst was ik uitgenodigd bij een koppel die hun 50 jarig huwelijk vierden. For better and worse, knap hoor! Hoe vaak hoor je tegenwoordig nog dat man en vrouw écht aan elkaar comitten en het ook nog vrijwillig doen? Maar nu de energieprijzen zo stijgen is samenwonen toch wel een handige optie. Helaas, zo makkelijk is dat nog niet..Mars en Venus, het zal altijd een mysterie blijven, maar ladies… hier zijn vier veel gemaakte fouten die de reden kunnen zijn dat je je prins op de schildpad nog niet hebt gevonden. Vier signalen dat jij véél te lief bent, waarschijnlijk zonder dat je het zelf door hebt.

Signaal één: Je maakt altijd excuses voor hem. Niet alleen naar familie en vrienden, maar ook naar jezelf toe. Hij is te druk, hij zit midden in een zakelijke deal, hij heeft zijn kinderen, hij is op zijn eigen bruiloft, noem maar op. Feit is dat jij onderaan zijn prioriteitenlijst staat, ergens tussen het bier is op en ik moet weer eens met de mannen op vakantie. Jij als een kind zo blij dat je één keer in de week een appje krijgt, want dan ‘denkt hij aan je’. Weg ermee, geloof me. Mannen die je één keer in de zoveel tijd appen heb je echt niéts aan. Onthoud dat als iemand écht om je geeft de aandacht consistent is. Betekent niet dat hij elk uur moet appen, hell no. Maar in een volwassen relatie heb je elke dag even contact. Emotioneel volwassen mannen bellen je ook in plaats van je penvriend te zijn. Dan bedoel ik niet videobellen om 23.00 als je in bed ligt. Vraag jezelf ook af hoe de balans in jullie gesprekken is. Als het tachtig procent om hem gaat zal dit je duidelijk niets brengen. Als hij vijf keer met zijn vrienden gaat skiën of zeilen is dat prima. Maar als jullie samen nooit iets leukers doen dan Netflix & chill of uit eten, investeer je je tijd verkeerd. Zelf ben ik sowieso geen voorstander van de Netflix & chill date of ‘een drankje doen’ (bij jou thuis). Zeg gewoon vriendelijk dat je niets tegen Netflix & chill hebt, maar dat je het leuker vind om elkaar wat beter te leren kennen.

Signaal twee: Bij de eerste date fantaseer je jullie leven al vooruit.. Niet doen! Go with the flow té lief meisje. Goed, hij heeft zich netjes en leuk gedragen, jullie hebben fijn contact en hij belt je elke dag even. Het moment is daar, de date, samen aan een tafeltje en het uur van de waarheid. Hij vertelt wat over zichzelf, vertelt nog wat over zichzelf, kleine pauze voor een slokje wijn en vertelt nog wat over zichzelf. Met een beetje geluk vraagt hij eindelijk aan jou: “Maar wat vind jij nou van mij?” Gelukzalig glimlachend kijk je naar hem en je fantaseert over die romantische vakantie in Toscane. De kinderen hebben over een week vakantie en die van hem zijn even oud. Straks even snel op internet om een optie op een villa te nemen. Is het groot genoeg voor zes kinderen in totaal? Ook nog even je nagels laten doen en een éxtra leuke bikini kopen. Je probeert niet teveel af te dwalen en te fantaseren, maar zou je nog een keer in het wit kunnen? Na deze date zet je al je andere opties op hold, want jij bent integer en hij moet niet denken dat je een sloerie bent. Niet doen! Totdat een man écht een plek in je leven heeft verdiend en dat ook consistent volhoudt leef jij gewoon je leuke leven en date je wanneer je zin hebt. Met een beetje geluk kom je iemand tegen die jou ook aan het woord laat tijdens de date maar ze zijn zeldzaam. Vrouwen zijn van nature loyaler en als het goed voelt bereid om een keuze te maken. Veel mannen zien de wereld als een grote snoepwinkel en dat is ook absoluut waar. Zorg alleen dat jij niet ‘het snoepje van de week’ wordt.

Signaal drie: Playing house wordt je nieuwe hobby. Oké, de vakantie in Toscane met samengesteld gezin (recipe for disaster) is het niet geworden, maar jullie gaan toch alweer drie maanden steady met elkaar uit. Je hebt zelfs al twee hele volle zinnen kunnen uitspreken en het gaat langzaam de goede kant op. Het lieve meisje in jou komt nu helemaal tot zijn recht en je gaat hem pleasen. Dit is een hele gevaarlijke fase en een belangrijke reden waarom de meeste relaties het niet zo lang redden. Alhoewel.. is het een relatie? Jij vindt van wel omdat hij regelmatig bij je logeert (big mistake) en jullie dagelijks contact hebben. Maar wie weet hoe hij over je praat tegen zijn vrienden. Heb je ze eigenlijk al ontmoet en waarom logeer je nooit bij hem? Je begint je aan te passen en gaat dingen afzeggen om in zijn schema te passen. Heel lief bedoeld, maar niet doen. ‘Als hij maar gelukkig is’, hele grote valkuil. Hoe ik dit weet? Omdat ik al deze fouten zelf heb gemaakt en daar ook écht van heb geleerd. De meeste vrouwen zijn oprecht veel te lief en bereid om delen van hun leven op te geven om hem te pleasen. Zodra je ermee stopt en je focust op je éigen leven interessant en spannend houden komen er prachtige dingen op je pad. Blijf vooral je eigen leven leven en geef niet meer commitment dan je krijgt. Geef ook niet te vaak toe aan de lastminute date. Ja, spontane dingen zijn superleuk, maar als er nooit iets vooruit gepland wordt, blijf je altijd de lastminute date en ben je afhankelijk van zijn buien. Zeg nee en ga lekker je haar wassen. Had je dat net al gewassen, doe er een masker in en ga yoga doen. Komt hij wel een keer met een leuk uitje in de planning, beloon hem dan door extra leuk gezelschap te zijn. Lang leve yoga, het loont altijd om lenig te zijn 😉

Signaal vier: Je maakt alles zo makkelijk mogelijk voor hem. Vrouwen die te lief zijn zullen dit herkennen. Je gaat dingen voor hem regelen, invullen, makkelijker maken. Niet doen! Je bent zijn moeder niet. Dit is een killer voor de vibe in de slaapkamer. Betekent niet dat jij je deel niet moet doen, juist wel, wees een teamplayer, laat je waarde zien. Wees ook niet te snel met het koken van een 5 sterren diner als hij bij je komt eten. Vrouwen waarderen moeite juist heel erg. Als ik naar een vriendin ga en ze heeft het helemaal cosy gemaakt met lekkere hapjes etc. voel ik me verwend en welkom. Gek genoeg vinden (de meeste mannen) het een soort alarmbel als je té snel, té veel doet. Mannen waarderen dingen meer als ze ervoor moeten ‘werken’. Het kan bij een man onbewust wanhopig overkomen en dat de deal al is gesealed. Maak iets lekkers maar overdrijf niet. Daar bedoel ik niet mee dat je spelletjes moet spelen, dat doen we alleen in de slaapkamer, maar doe rustig aan. Ook geen dingen overnemen. Ga niet bedenken dat hij naar de kapper moet en alvast een afspraak maken. Zijn spullen van de stomerij halen omdat je daar toevallig langsreed (of 20 km voor omrijdt). Wees attent, absoluut, maar bewaak de balans.

Bonustip: Heb je een nieuwe lover in je leven geniet dan van het moment. Wees relaxed en ga eerst eens een half jaar leuke dingen met elkaar doen zonder ergens een label op te plakken. Toon initiatief en verzin zelf ook leuke uitjes. Dingen met elkaar doen maakt dat je elkaar écht goed leert kennen. Zorg dat je fun gezelschap ben en observeer goed hoe hij is in diverse situaties. Je merkt heel snel of een man een commitment type is of niet. Er zijn heel veel mannen die het écht fijn vinden om een relatie te hebben en samen te bouwen. Een man die zelf aangeeft geen relatiemateriaal te zijn moet je ook direct geloven en heel goed dat hij dit toegeeft. Het leven heeft geen garanties en morgen is niemand belooft en wie weet wil jij ook geen echte relatie. Maar de meeste té lieve meisjes en vrouwen hebben wel die wens. Dont’t settle for less en wees geen deurmat. Investeer in je eigen leven en zorg dat je jezelf kan redden. Maak jezelf prioriteit en geniet van je eigen beste leven, probeer elke maand wat nieuws te leren, blijf boeiend.
Als een man je écht leuk vind zal hij moeite gaan doen. Dingen voor je willen regelen, kleine persoonlijke zaken van je onthouden. Mannen hebben nog een heel klein beetje leuke en goede eigenschappen over uit de oertijd dus als je merkt dat hij iets voor je wil doen is dat een goed teken. Maar keep it cool, geniet van het proces en weet dat als hij het niet is, hij gewoon plaatsmaakt voor een veel leukere man!
BE A BOSS MARRY A BOSS, BUILD AN EMPIRE!

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Frederique

  Weer een mooie blog!!

 2. Jaap

  Al die mathematiek is wat te hoog gegrepen
  met mijn 9 jaar moedermavo ..
  ik hou het maar bij liefde op het eerste gezicht! 😉
  Jaap

 3. Ellenita Mullens

  Wat een sterke blog 💪🏼💪🏼💪🏼
  Ik haal er toch iedere keer weer iets uit ☺️☺️❤️

Geef een reactie