Drie onmisbare ingrediënten voor een perfecte relatie.

15 Funny Quotes That Perfectly Describe Your Relationship

Laat ik beginnen met de disclaimer: niemand zegt dat je leven niet compleet is zonder relatie. De beste relatie heb je namelijk met jezelf, cliché, maar echt waar. Trouwens, hoe heerlijk is het om de afstandsbediening voor jezelf te hebben, ja ook die van de televisie :). Het is ook veel makkelijker om je drukke leven in te delen zonder te moeten overleggen met een partner en vindt maar eens iemand die niet gaat vervelen na een paar dates. Veel mannen denken dat alle vrouwen dolgraag een relatie willen. Valt reuze mee, sowieso komt het ónder de wens dat je online bij Action kan winkelen mét gratis thuisbezorgen. I rest my case.

De volgende drie tactieken zijn onmisbaar als je het samen fijn wilt hebben en vooral houden. Maar besteed vooral aandacht aan het screenen en casten in wie je tijd wil gaan investeren. Neem red flags echt serieus, nooit gaan denken dat (je) iemand kan veranderen. Denk eens aan een gewoonte die jij zelf hebt en graag anders zou willen zien. Je probeert het al jaren, af en toe klein succesje, maar je valt toch weer terug in je oude patroon. Veranderen is lastig, zélfs als je het graag wilt. Dus denken dat die man heus wel gaat veranderen omdat jij zo leuk bent en lekker kookt is nogal naïef. Veel mannen geven zelf al aan geen relatie te willen. Dat is hun goed recht en neem dat ook serieus. Niet gaan denken: “Als hij eenmaal inziet hoe leuk ik ben, áls ik maar drie keer per dag naakt op zijn bureau ga liggen”. Néé, niet doen! Blessing in disguise, hij moet jou veroveren en niet andersom. Zorg ook dat je een radar hebt voor ‘breadcrumming’, af en toe een kruimel aandacht, maar verder geen intenties. Speel het spel gewoon mee, als je toevallig even tussen twee Netflix series zit. Niet te serieus op ingaan. Vind je iemand écht de moeite waard zorg dan voor:

1: Wederzijds respect. Onmisbaar en staat op nummer één voor een gezonde relatie. Dit geldt voor alle relaties, je familie, vrienden, die leuke glazenwasser, waar je expres de gordijnen voor open laat staan. Dus ook zeker ónmisbaar in je liefdesrelatie. Zoek iemand waar je respect voor kan hebben, leg die lat ook hoog. Wil je het hele pakket? Ga voor het hele pakket! Het kan, het bestaat, want jij bent het zelf ook. Bedenk goed wat er belangrijk is voor jou. Daarom is het ook heel slim om als je iemand écht leuk vindt het rustig aan te doen. Leer iemand kennen in verschillende situaties. Heb je een keer romantisch gegeten samen, ga dan de volgende keer iets anders doen, iets sportiefs, een leuke antiekmarkt in een vreemde stad, wees avontuurlijk en sta open voor nieuwe dingen. Blijf wel kritisch in wat hij voorstelt, mannen die vragen of je meegaat naar de ‘fun4two’ hebben meestal niet hele serieuze plannen. Dan kan je beter de glazenwasser houden, altijd schone ramen is iets voor te zeggen. Kijk ook goed naar iemand zijn relatie trackrecord. Heeft hij ooit een lange serieuze relatie gehad? Iemand ten huwelijk gevraagd (en niet de volgende ochtend terug gerend om te cancelen), luister naar de verhalen en voorspel je eigen toekomst. Respect is dus onmisbaar, vindt iemand waar je trots op bent en denk niet in plaatjes. Kijk naar de persoon en niet naar materiele dingen, allemaal bijzaak. Die dure auto is vast heel mooi, maar die gaat niet mee naar bed. Uiteraard ook vice versa, zorg dat je zélf iemand bent die respect waard is. Wees geen project dat gered moet worden, heb je leven op orde. Als je iemand wil die high value is zorg dan dat je iets gelijkwaardigs te bieden hebt. Werken aan de beste versie van jezelf zijn, is iets dat altijd doorgaat en geniet daar ook van. Zorg goed voor jezelf en besef hoe waardevol je bent, wees zo leuk dat je het liefst een relatie met jezelf zou willen hebben en oh ja, bingo, die heb je al. Stel duidelijke grenzen aan BS gedrag. Natuurlijk, iedereen kan een keer een mindere dag hebben of een afspraak afzeggen, maar vijf dagen radiostilte is onacceptabel. Diskwalificeer deze personen uit je leven en laat je niet achteraf paaien met excuses en beloftes, jij bent niet te koop. Taxfree cadeautjes zijn een uitzondering, iets met fiscaliteit.

2: Gezamenlijke toekomst visie: Heb je iemand leren kennen en de chemie is aanwezig, dan is het tijd om een beetje dieper te gaan. Nogmaals, doe het vooral rustig aan, niet gelijk als samengesteld gezin die droomvakantie in Toscane boeken, daar komt ellende van, alles op zijn tijd. Geef geleidelijk een stukje meer en wacht dan af of het wordt beantwoord. Invest en test, heel leuk spelletje. Maak het warm en gezellig, zorg voor goede gesprekken en ken elkaars toekomstdromen. Het is heel belangrijk dat dit compatible is. Als iemand met een rugzak door Azië wil trekken en jij wilt carrière maken en een gezin gaat dat niet werken. Maar bespreek ook hoe jullie een leuke sexy toekomst zien. Hoe is je ideale relatie wat verwacht je van elkaar, hoe zou je het graag zien? Ben je een type dat veel samen wil doen, zoek dan iemand die dat ook zoekt. Wees eerlijk tegen jezelf en tegen de ander, ga geen typetje spelen. Dit gaat om jouw toekomst, het is niet de TV kantine, wees oprecht in wat je zoekt en wat bij je past. Met (gelukkig getrouwde) vriendin J. maken we vaak grapjes over ‘onze ideale man’. Nummer één is dat hij lijkt op de grote mysterieuze Bouquetreeks man, nummer twee is nogal 18 plus info, maar met stip op nummer drie, een man die vaak op reis is! Het beste van twee werelden lijkt me dat, al was het maar voor de taxfree cadeautjes.

3: Speelsheid: Speelsheid, spontaniteit en andere dingen die met een s beginnen zijn heel belangrijk om een relatie leuk te houden. Die eerste paar maanden zijn makkelijk, feromonen all-over, je kan veel van elkaar hebben. Daarna is het zaak om af en toe een beetje spice op het vuur te gooien. Hoe? Tsja, laat je fantasie de vrije loop. Ook hier weer de ‘invest en test’ regel, geef een beetje, kijk wat je terug krijgt. Het punt is dat als je over de veertig bent je vaak al een patroon hebt, je routine met vrienden en/of kinderen, dus een relatie moet wel echt een aanvulling zijn. Niet alles samen doen én elkaar blijven verrassen is een goede start. Zorg wel dat je verrassingen in de smaak vallen. In bed liggen met zijn beste vriend (of die glazenwasser) wordt doorgaans niet gewaardeerd. Speelsheid is sowieso een hele goede eigenschap om je eigen leven luchtig te houden. Je hoeft niet iedere discussie te winnen (in stilte weten dat je gelijk hebt is ook heerlijk). Pick your battles, laat de ander in zijn waarde. Besef ook, mindere dagen horen erbij, maar als je hart een sprongetje maakt van het whatsapp toontje van je lover of hij beseft hoe hij je waardeert als je zijn lunch komt brengen op kantoor kan het nog eens leuker worden dan je had verwacht. Voortschrijdend inzicht.

Bonustip: Hoe leuk je iemand ook vindt, wees nooit bang om overnieuw te beginnen als het uiteindelijk toch niet werkt. Blijf niet te lang in iets hangen ‘omdat je elkaar al drie jaar kent’. Natuurlijk, investeren, een beetje effort, ben ik helemaal voor. Maar soms kom je erachter dat je verliefd was op een fantasie en dat dit helemaal niet gaat werken. Pak je verlies en je koffers en move on. Neem deze wijze les mee en nadat je op adem bent gekomen gewoon weer een nieuw avontuur aangaan. Denk nooit in schaarste, denk in overvloed, met alles. Deze persoon die niet met jou matchte heeft plaatsgemaakt voor véle anderen. Als dat niet spannend is.. Nogmaals zelf ben ik heel erg van de lange relaties, heb er drie gehad in mijn leven, koester ze ook nog alledrie, maar voor jezelf kiezen is soms het mooiste cadeau wat je jezelf kan geven. (Op alles van de taxfree na haha!)

Spread the love en de volgende blog is bad habit deel 2, want daar had ik zoveel berichten over in mijn inbox, wordt vervolgd.

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Gijs

  Weer een top artikel schat

  Herkenbaar ook , heb die site geprobeerd maar niet mijn ding 🤣🤣🤣

 2. Ellenita

  Heerlijk weer !!!
  Zo herkenbaar … en ja het is boven de 40 ( ik zit er ietsje boven 😉) steeds moeilijker om je patroon te doorbreken … ik heb gemerkt dat ik helemaal geen zin/ behoefte heb om verantwoording af te leggen in welke vorm dan ook ☺️
  Dus ik heb echt een prima relatie met mijzelf hahahaa
  Er moet wel een mega aanvulling zijn wil dat nog veranderen 😊😊
  Veel liefs Elleniet

  1. Lida

   Ha lieverd! Nou ik vind jou de ideale vrouw, zo leuk, zo zorgzaam, als ik een man was wist ik het wel X

Geef een reactie