5 redenen om veel vaker seks te hebben, plus bonustip om een vrouw makkelijk in bed te krijgen :)

sexual love quotes

Met weer een lockdown voor de deur en voor bijna alles een QR code nodig hebben we een creatieve geest nodig om positief te blijven. Zoveel mensen, zoveel smaken, maar seks blijft toch één van de leukste dingen die niet verboden zijn en geen calorieën heeft. Tenzij je in de weer gaat met aardbeien en slagroom, trouwens nooit aan chocoladesaus beginnen. Klinkt zo sexy, maar wat een rommel wordt dat. Niet doen en al zeker niet in een hotel, de kamermeisjes kijken je heel raar aan, vraag me niet hoe ik het weet, grapje. Seks blijft sowieso een beetje taboe onderwerp waar je het alleen met je beste vrienden over hebt. Misschien ook maar beter want anders hoor je op elke verjaardag allerlei dingen van tante Jannie en oom Bert die héél erg TMI zijn. Maar sommige mensen zijn al járen bij elkaar en hebben nooit durven uitspreken wat ze fijn vinden, geen wonder dat dan het vlammetje dooft. In elk geval hier alvast 5 redenen om je seksleven meer prioriteit te geven.

Reden 1 conditie: Je kan de sportschool opzeggen! Tijdens seks gaat je hartslag omhoog dus regelmatige oefening versterkt hart- en vaatsysteem en voorkomt cardiovasculaire aandoeningen. Je verbrandt calorieën, tenzij je ‘de zeester’ doet en het versterkt je immuunsysteem. Je lichaamseigen stof immunoglobuline A krijgt een énorme boost, wat je veel minder vatbaar maakt voor verkoudheid en griep. Iedereen verplicht meer actie in bed ( badkamer, keuken, toilet, garderobe van dat leuke restaurant) en alle vaccins worden overbodig!

Reden 2 beauty-cocktail: Tijdens de seks word je overspoeld door je eigen hormonen. Bij vrouwen stijgt het oestrogeen niveau, hello glowing skin en glanzend haar. Mannen houden hun testosteron hoog door regelmatige seks en dat is weer onmisbaar om zich fysiek en mentaal goed te voelen en er lekker jeugdig uit te zien. In een studie van neuropsycholoog David Weeks staat dat mannen en vrouwen die gemiddeld vier keer per week vrijen er ongeveer tien jaar jonger uitzien dan ze werkelijk zijn. Ha, dat bespaart botox! Ook komt je happyhormoon vrij, endorfine én een scheut oxytocine. Endorfine is pijnstillend, dus hoofdpijn is geen smoes meer. Oxytocine maakt dat je je heel ontspannen voelt, zalig roesje, best de moeite waard lijkt me. Alternatief om deze stofjes te pompen is een half uur hardlopen, bak Ben & Jerry ijs, fles wijn, xtc pil, xanax, een huid- en haarmasker, dus reken maar uit. Mij kost dat gemiddeld anderhalf uur en ook helemaal niet handig als je moet werken de volgende dag.

Reden 3 Relatie booster: Ervan uitgaande dat je seks hebt met iemand die je echt leuk vind (na 2 uur ’s nachts worden die regels wat soepeler) is het ook een voordeel dat seks de relatie heel veel sterker maakt. Vergeet uren praten, relatietherapie en stiekem op ‘second love’ neuzen. Ga los met je eigen partner, doe eens gek. Bij seks komt ook vasopressine vrij, dat is een hormoon dat zorgt voor verbondenheid. Als je dit hormoon op peil houdt zijn ruzies iets uit een ver verleden en word je zo’n irritant couple dat praat in de ‘wij-vorm’. Wel af en toe een ruzie faken voor de ‘goedmaak seks’. Maar samen een innig hecht setje zijn heeft toch ook wel weer iets leuks en anders is er altijd de app ‘second love’ nog.

Reden 4 Stress killer: Seks maakt ook het hormoon dopamine aan, enorm stress verlagend! Dopamine wordt door de hersenen aangemaakt bij een plezierige ervaring, het wordt ook wel het beloningshormoon genoemd. De kick en euforie die je voelt als je bijvoorbeeld je rij- examen hebt gehaald, geboorte van je kind of je ex die naar Australië gaat verhuizen. Dopamine geeft een high en is daarom ook de reden van veel verslavingen. Chocolade, alcohol, gokken, het geeft allemaal die korte termijn dopamine boost. Doe jezelf, je bankrekening, je weegschaal en de reclasseringsmedewerker een plezier en haal je dopamine uit de seks. Beter voor de maatschappij ook, doe het voor een ander, just take one for the team.

Reden 5 Fantastische nachtrust: Ben je geen Doornroosje van nature, spice dan je seksleven op want tijdens de daad komt er ook prolactine vrij. Bizar eigenlijk wat ons eigen lichaam allemaal kan. Prolactine zorgt net als melatonine voor een goede slaap. Dus heb je wel genoeg schaapjes geteld en ben je toe aan een heerlijke slaap, dan weet je wat je moet doen. Maar wat ik mezelf ineens afvraag, hoe zit het dan met ochtend seks? Hmmm.. als jij die slaperige collega ziet op je werk, dan weet je dat die een spannende ochtend heeft gehad 🙂

Anyway de boodschap is duidelijk, echt waar seks is gezond en ontspannend, maar waarom is het vaak zo lastig voor man en vrouw om op hetzelfde moment in de mood te zijn? Nou.. omdat:

Bonustip: Mannen en vrouwen hebben een totaal andere beleving van opgewonden raken. Mannen zijn veel meer visueel ingesteld. Die kunnen puur opgewonden raken van een naaktfoto, gewoon een visual, niet eens een hoofd erbij. Stuur een dame een zogeheten dickpic en het eerste wat wij denken is: “Oh ja, ik moet nog een pond gehakt halen straks” en bij een iets betere foto een kilo kip. Bottomline, daar krijg je een vrouw niet mee in bed!

Waar dan wel mee? Ga ik je vertellen! Aandacht, dat is waar vrouwen van houden. Aandacht en exclusiviteit. Aandacht voor haar, voor alles wat bij haar hoort, haar kinderen, hond, die stomme cavia en verlepte plant, Zo win je haar hart. Want voor vrouwen is hun omgeving heel belangrijk die beschermen ze ook als een leeuwin. Vrouwen zijn gevoelig voor historie opbouwen samen. Wil je haar in bed krijgen, haal dan leuke herinneringen op en zeg dingen zoals: “Weet je nog, toen we../datum/gebeurtenis” deden..” Het helpt wel als je de juiste datum/gebeurtenis deelt met de juiste vrouw, dus houdt die data een beetje accuraat. Geef een compliment met detail, benoém iets specifieks, het hoeft ook niet waar te zijn, als het maar leuk klinkt. Is er passie, houdt het vlammetje dan aan. Stuur haar een appje, bel even om te vragen hoe het met haar gaat, wees echt geïnteresseerd, of doe op zijn minst alsof. Drie dagen stilte is voor een man geen probleem, immers de volgende date staat gepland dus in zijn logica is er geen noodzakelijke reden voor contact en daar gaat het vaak mis. Nu weet je beter, geen excuses meer en trouwens, de leukste dingen zijn de moeite waard om een beetje voor te werken.

Voor nu, lots of love en tijd om aan de gezondheid te werken;)


Dit bericht heeft 6 reacties

 1. gijs

  Heey L

  Wederom een leuk onderwerp , ik heb weet wat te onthouden in de toekomst hahaha , nog een paar weken dus he hoop ik hahaha .

  Was weer een goeie dus , tot horens maar weer .

  Cu XX , Gijs.

  1. Lida

   Dank je wel voor de complimenten, betekent veel voor me!

 2. Frank

  Meer van dit graag, ik ben voor 👊🏼💯

  1. Lida

   Van een topschrijver als jou is dat een prachtig compliment, dank je!

 3. Jos

  Leuk om weer even uit die Corona bubbel te zijn door dit artikel te lezen. Lees veel ervaringen hahaha, dat zullen leuke ervaringen zijn geweest waardoor je nu een gedegen advies kan geven:-)

  1. Lida

   Ha Jos, niet alles geloven wat je leest 😉

Geef een reactie