Waarom vrouwen graag dingen uitpraten en mannen zich terugtrekken..

Hello darlings! Het was even stil. Corona gehad, vriendin M die tijdelijk bij me woont en dochter F hadden het ook en ik vond het best pittig. Maar survived en een QR code voor een half jaar waar ik een haat-liefde verhouding mee heb want wat er nu gebeurt is hélemaal niet oké! Grappig is dat we alle drie andere symptomen hadden, totaal verschillend. Ik had geen koorts, reuk en smaak ook niet kwijt, maar zó benauwd, alsof ik onder water zwom en geen lucht kon krijgen. Was ook wel weer een mooie ervaring want zoveel lieve mensen die voor ons klaar stonden. Boodschappen, fruitmanden, greetz kadootjes, familie en vrienden zijn goud waard. Vrienden zijn familie die je zelf hebt uitgekozen zeg ik altijd! Tsja en dan loop je achter met werk etc. en dat blog verdwijnt even naar de achtergrond. Maar nu zag ik een paar superleuke berichten in mijn inbox én wat nieuwe subscribers.. dan ben ik echt als een kind zo blij haha! De rust is over, i’m back. Ik ga jullie weer spammen met mijn hersenspinsels 🙂

De laatste weken heb ik heel veel introspectie gedaan en ook fijne gesprekken met mijn lieve vriendinnen gevoerd, só very blessed. Mannen versus vrouwen, een héérlijk onderwerp waar je uren over kan praten, vooral onder het genot van een paar goede glazen wijn 🙂 Ik weet nog dat ik met mijn ex samen was en dat hij een dag ging varen met een man van gezamenlijke vrienden van ons. Ze lagen in scheiding en met twee kleine kinderen ging dat niet vlekkeloos. Toen hij ’s avonds thuiskwam vroeg ik hoe de dag was geweest. “Oh prima”, zei hij. Nou dat is toch alle info die je wilt? Zucht.. Dus ik vroeg door: “Ja maar wat zei hij over de hele situatie met de scheiding? ” Zijn antwoord was: “Oh geen idee, daar hebben we het niet over gehad.” Like OMG, je zit 6 uur op een boot samen en je hebt het daar niet over? Ik wil niet generaliseren, maar ga het toch doen.. mannen kunnen heel goed uren met elkaar doorbrengen en praten over van álles behalve gevoelens. Het is niet dat ze ze niet hebben, ze hebben ze echt wel, vooral in de ochtend haha, maar erover praten voelt voor hen als bakzeil halen. See no evil, hear no evil. Nou ben ik ook helemaal niet zo praterig of zeikerig en dus mijn vriendinnen ook niet, want daar zoek ik ze op uit.. maar kom óp, soms moet je dingen benoemen en bespreken! Onder vriendinnen heb je ook weleens wat, je bent kortaf, soms zeg je iets wat een beetje out of line is, de eerstvolgende keer dat we elkaar zien, praten we daar even over. Dat hebben we waarschijnlijk al via app gedaan, gewoon even het benoemen: “Hé, ik deed een beetje kortaf, sorry want.. bla bla bla.” Zand erover, zo gaat dat met besties. Mannen daarentegen gaan gewoon door met hun sociale contact. Hoogstens een: “Biertje pik?”, gevolgd door een schouderklap en de hele issue is over. Daarmee generaliseer ik even ongegeneerd verder.. mannen houden niét van discussie waar gevoelens of emoties involved zijn. Wil je het leuk houden met je man, wees dan sexy en playfull en geef hem duizend complimenten omdat hij deze week wél de vuilnis heeft buitengezet! Maar is er iets dat je dwars zit, god forbid, hoé ga je dat dan brengen? Nogmaals, ik ben een voorstander van ‘leven en laten leven en vrijheid blijheid’, maar áf en toe moet je gewoon even levelen om het gezond en spicy te houden. Hoe? You tell me!

Waarom is het gezond om af en toe even te levelen? Allereerst, omdat je mens bent, met emoties, gevoelens en ook verwachtingen. Je kan nog zo hard: “Carpe diem “, roepen, ergens in je achterhoofd heb je een idee van wat jouw ideale toekomst is. Problemen ontstaan als je niet goed durft te voelen wat dat inhoudt óf als je zo bang bent om gekwetst te worden dat je liever helemaal geen risico neemt. Dat kan op alle vlakken zijn, die nieuwe baan, een nieuwe liefde, uit de kast komen bij je familie… verandering is eng! Je weet wat je hebt en je weet niet wat je krijgt als je die keuze maakt. Echt voelen, diep in jezelf, kan heel beangstigend zijn. Het is ook de reden dat we zo graag roken of drinken, veel te hard werken of zomaar Douglas online iets bestellen wat je totaal niet nodig hebt ( dat laatste heb ik alléén van horen zeggen hoor!)

Voelen en dus in contact zijn met jezelf, maar vooral ook duidelijk en eerlijk communiceren zijn skills die je leven heel veel waardevoller maken. Mannen zeggen vaak niéts als ze iets voelen maar áls ze wat zeggen kan je het ook letterlijk nemen. Zegt dan niet iedereen wat hij/zij bedoelt? Nee, vrouwen vaak niet. Als je als man vrolijk vertelt dat je onverwacht het weekend met je vrienden weggaat en ze zegt: “Leuk, moet je doen!”, weet dan dat je in zwaar water zit. “Leuk, moet je doen”, betekent hélemaal niet “leuk moet je doen”. Daar kom je ook achter, maar dan is het te laat. Het betere alternatief zou zijn als zij zou zeggen: “Weet je, ik gun je van harte een leuk weekend en dingen apart van elkaar doen houdt het spannend. Maar dat jij dit op vrijdagmiddag meldt vind ik nogal irritant. Ik heb een aantal plannen on hold gezet omdat ik verwachtte dat wij iets gingen doen.” Het nadeel van deze eerlijke communicatie is dat het gelijk als ‘needy’ wordt gezien. Dus ‘Leuk, moet je doen’ en vervolgens koel zijn of helemaal stil op de app is makkelijker. Weer een scheurtje in de relatie en in tegenstelling tot spierpijn waar je door scheurtjes juist ópbouwt ga je hier emotioneel steeds verder uit elkaar.

Zelf heb ik weleens tegen een man gezegd: “Het lijkt me beter dat we elkaar niet meer zien”. Hij was namelijk heel erg druk en de mate van aandacht was een mager zesje, terwijl ik juist heel erg veel tijd voor mezelf nodig heb en erg zelfstandig ben. Maar dit was wel mega breadcrumming. Hem helemaal niet meer zien was niét mijn insteek. Ik wilde dat hij iéts meer tijd voor me zou maken, dus ik dropte dit bommetje in de hoop op een reactie. Nou die kreeg ik, maar natuurlijk niet wat ik wilde. Aangezien niémand onbeschadigd zijn jeugd ( hoe leuk ook) heeft doorstaan wil niémand zich kwetsbaar opstellen. Laatst kwam ik hem nog tegen, was een sparkling moment en toen dacht ik: “Stel dat ik toen gewoon eerlijk was geweest, wat zou er dan gebeurd zijn?” Maar ja ‘don’t stress the ‘would have’s, if it could have, it would have. Deze quote nooit herhalen als je wijn gedronken hebt en zeker niet op een eerste date!

Eerlijk en open over je gevoelens zijn en dat ook nog naar de andere sekse uitspreken, dát is zeldzaam. Zelf word ik er wel iets beter in de laatste tijd omdat het uiteindelijk minder pijn brengt in plaats van meer. Plus dat het voordeel (enige voordeel) van ouder worden is dat je veel minder onzekerheden hebt. Het is best een leuke challenge om gewoon een week eerlijk te zijn over wat je denkt. Dat betekent ook dat je afwijzing moet incalculeren. Maar dat is ook niet het einde van de wereld. De meeste mannen houden niet van confrontaties, het is ook de reden waarom mannen het niet uitmaken, maar gewoon weg zijn. Als je wordt geghost door een man, ze hebben tegenwoordig overal termen voor, laat het dan zo. Ga niét vragen om een uitleg, die krijg je namelijk niet en ga verder met je leven.

De beste manier om dat te doen is je week volplannen met nieuwe activiteiten, die cursus die je altijd al wilde doen, schoon je hele adresboek op en zoek die oude vriendin weer op. Ga een dag helemaal alleen naar een vreemde stad en laat lekker je telefoon thuis. Investeer in jezelf, val niet in de ‘Netflix met beker ijs valkuil´, maar ga lekker sporten of naar de kapper. Having amazing hair is sowieso de beste revenge! Mannen trekken zich terug om meerdere redenen, ze hebben geen zin in gedoe, ze weten niet hoe ze moeten reageren, maar de meest voorkomende is (en sorry voor het slechte nieuws) he’s just not that in to you! Een man die jou wil gaat over bergen en door dalen en als hij je vermijdt dan heeft hij een agenda en jij staat er niet in. Maar girlllll, goed nieuws! Heb je énig idee hoeveel mensen/mannen er zijn op deze aarde? PRECIES! Hij heeft je een énorm plezier gedaan! Lach erom! Never get bitter, just find someone better! Wil je hier meer informatie over of een kort coachingtraject, mail me dan. Ik heb een 5 stappen plan gemaakt om te zorgen dat jij weer gaat shinen ipv om hem weg te kwijnen 🙂

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Gijs

  Heyy meissie

  Leuk stukkie en zeker herkenbaar 🤣🤣🤣

  1. Lida

   Wat leuk dat een man dat zegt, dank je Gijs!

 2. Ellenita Mullens

  Ooh wat herkenbaar 🙉🙈🙊
  Niks meer aan toe te voegen 😉😂😂

Geef een reactie