Vijf dingen waar mannen mega op afknappen! plus bonustip:)

It'S Ok If You Don'T Like Me Not Everyone Has Good Taste Funny Quote Black T Shirt Men/ Woman S-6XL Cotton (2020 UPDATED)

Recent heb ik wat commentaar en mails gekregen dat ik zoveel vanuit de female invalshoek schrijf, tsja dat is mijn expertise en ervaring. Maar ik houd wel van een uitdaging, experiment en ben openminded (nee, dat betekent geen parenclubs etc, niet zo afdwalen met je gedachten). Dus voor deze blog heb ik een aantal ‘high value’ mannen gesproken en van vrijwel allemaal kreeg ik dezelfde turn-offs te horen! We gaan het niet hebben over verzorgd zijn, uiterlijk, kleding etcetera, dat soort dingen kan je zelf wel bedenken en trouwens, het is allemaal persoonlijk. Ladies, ik kan jullie ook vertellen , uiterlijk is veel minder belangrijk dan we denken. Natuurlijk wil hij dat je verzorgd bent, maar de helft van de make up kan je echt weglaten. Sterker nog, de meeste mannen houden van een beetje naturel. Waar wij wakker liggen van die 5 kilo teveel, geloof me, ze zien het niet eens. Natuurlijk, iedereen vind een fit persoon aantrekkelijk, het betekent dat je jezelf respecteert en dat is sowieso prio nummer 1. Maar zo kritisch als wij zijn, nee hoor, nergens voor nodig. Maar mannen hebben wél een hekel aan… met stip op nummer 1:

DRAMA: Alle mannen die ik heb gesproken noemden als eerste; drama! Oké, ik heb er geen honderden gesproken, maar ik heb ze goed geselecteerd en speciaal voor jullie ladies een paar dates gehad om deze waardevolle informatie te verkrijgen, it’s a hard life being a blogger, álles voor het goede doel! ( Meneer zondag had de leukste date bedacht, ere wie ere toekomt) Wij vrouwen houden best van een beetje drama, maar mannen ervaren dit als stressvol en gaan je vermijden. Wij communiceren anders dan mannen, woorden als; áltijd of nóóit, hebben geen waarde voor ons, we strooien ermee. Die arme mannen nemen alles letterlijk! Dus let goed op je taalgebruik en neem dingen luchtig, sowieso ook beter voor jezelf. Het leven is kort en er zijn zoveel dingen waar we ons onnodig druk over maken, niet doen! Gaan dingen weer eens heel anders en niet naar je zin, probeer er de humor van in te zien en ga op zoek naar een plan b. De b van breathe in breathe out, relativeer. Onder onnodig drama vallen ook alle ‘spelletjes’. Wij denken vaak als we worden geghost door een man dat hij dat express doet, welnee, hij denkt gewoon niet aan je. Dus verzin geen ingewikkelde dingen als ‘hard to get’ en niet terug appen of bellen. Hij is niet dom, hij heeft het door en je komt needy over. Authenticiteit wint het altijd, wees open en eerlijk en als jij in staat bent een beetje rust te brengen in zijn hectiek wordt dat echt gewaardeerd. Betekent zeker niet al je kaarten op tafel leggen , een beetje mysterie houdt het spicy, maar je maakt jezelf niet spannender door nog meer drama en hectiek in zijn leven te brengen. De oase in de woestijn, dat ben jij en let maar op hoe vaak hij dan komt drinken.

NEGATIVITEIT: Wie houdt er wel van? Maar mannen zijn hier éxtra allergisch voor. Dit komt weer omdat zij dingen heel letterlijk nemen. Wij kunnen als vrouwen heel erg klagen over bijvoorbeeld de sportschool. “Wow heb je dat nieuwe rooster gezien?” “Ja, totaal waardeloos, bodypump naar elf uur, wie bedenkt dat?” Een stortvloed van ellende bedenken we en de volgende dag gaan we er weer helemaal happy naar toe. Oh , hadden we gisteren geklaagd? Huh, allang vergeten. Mannen krijgen stress als wij klagen, ze willen het oplossen. Lief toch? Als je met je vriendin uit eten gaat is het superleuk om samen te bedenken hóe anders jullie het interieur hadden gedaan of dat die menukaart toch hélemaal niet klopt en de wc, nee zo niét schoon! Heerlijk, daarmee bonden we, ons geheimpje, lekker on the same page. Doe dit nóóit met een man, die snappen die ‘samen-klagen-bonding-geheimnis’ niet (zou dat tellen bij scrabble?) Sterker nog, studies have shown (lees mijn date ervaring) dat mannen op- en aanmerkingen over een plek of restaurant héél persoonlijk nemen. Als zij een locatie hebben uitgekozen is elke kritiek persoonlijk, alsof ze de plek met hun blote handen hebben gebouwd. Dus is je soep koud, vind je die knalrode muur heel lelijk, zeg niks. Neem desnoods een stukje extra stokbrood, carbs zijn je vijand, maar beter dan iets zeggen wat hem onbewust irriteert. Moet je dan álles maar leuk en goed vinden? Nee natuurlijk niet, maar wees reëel in wat je ventileert en maak een scheiding tussen hoe je met je bestie praat en hoe je met je lover praat. Want met je lover doe je toch ook andere dingen dan met je bestie? Neem ik aan hoor, wat zó openminded ben ik blijkbaar niet. Probeer wat je zegt positief te brengen. Klaag ook niet dat hij je te weinig aandacht geeft, (nóóit doen!) maar kom zelf af en toe met een leuk voorstel. Vertel hem hoe jij het graag zou willen en kijk of hij het oppakt, als hij je leuk vindt is er vast wel een compromis. Dus niet moeilijk, doen, wees geen Debby Downer, is niet sexy.

ONGEVRAAGD ADVIES GEVEN: Wij vrouwen willen de wereld altijd een stukje beter maken en staan graag klaar met ons advies. Zo gaan wij ladies met elkaar om en als je kinderen hebt, doe je ook niet anders dan de hele tijd je adviezen aansmeren. Die kinderen luisteren natuurlijk niet, maar ja, die wonen onder jouw dak en zijn altijd skeer, die kunnen niet wegrennen. Maar die man wel! Dus vertel hem niet goedbedoeld waar hij kan parkeren of wat hij beter kan doen. Geef geen kledingadvies en andere goede tips. Voor een man is ongevraagd advies geven een aanval op zijn mannelijkheid! Vraagt hij wel om je advies is dit een heel goed teken want hij waardeert je mening. In alle andere gevallen, wees een goede gesprekspartner en als je echt advies wil geven verpak het dan heel tactisch want je prikkelt hem maar op de verkeerde manier.

ALTIJD TE LAAT ZIJN: Komt hij je om 7 uur ophalen, zorg dat je klaar bent, mannen hebben een hekel aan wachten. Tijd is schaars, ook voor ons, maar mannen zijn meer van de klok. Het feit dat hij zelf ook vaak te laat is vergeet hij voor het gemak, maar ja, ook zij mogen weleens met twee maten meten. Je kan trouwens de helft van je beautyroutine skippen, ze zien het niet eens. Ja fijn als je er goed uitziet, mooi verzorgd, schoon etcetera, maar dat laatste drupje highligter in je ooghoek nog even drie keer je haar schudden en oh je trekt een groene top aan dus snel nog wat groene oogschaduw, stop! Girlll, dat zijn wij, hij ziet het niet! Ja je fijne gayfriends, die waarderen dat, maar die horkerige hetero, die wil gewoon dat jij op tijd klaar bent. Ga je op vakantie met een man, shampoo, tandpasta en een lipgloss, meer niet meenemen, niet aan hem besteed. Dit weet ik ook uit ervaring, zo wijs was ik niet altijd. Wat er wél aan hem besteed is kom ik in een andere blog op terug, maar het neemt ook weinig ruimte in in de tas, hmm toch wel openminded.

RODDEL: Net als negativiteit hebben mannen een hékel aan roddel! Vroeger in de oertijd moesten zij gaan jagen en wij zaten maar in dat hol met die kinderen opgescheept te wachten of ze met iets te eten terugkwamen. Wifi was er ook nog niet dus tsja, dan ga je bonden als vrouwen. Dat is nog steeds onze manier, praten, praten, praten, maakt niet uit waarover. Wat bond er nou beter dan een beetje roddel? Als wij iets horen bellen of appen we direct onze besties. “Heb je al gehoord…..?” Die leuke man waar je mee date interesseert dat helemaal niets! Sterker nog, ze vinden roddel irritant. Dus hier wederom: “Let goed op hoe je communiceert met je man”. Praat over dingen die er toe doen, lees desnoods even de highlights van nu.nl. de beurs, sport, oorlogen en dat soort saaie dingen. Maar het feit dat je buurvrouw net haar man heeft betrapt met de babysitter en dat de politie aan de deur was, interesseert hem niets, raar hè? Ik vond die man al heel verdacht hoor, echt waar, bel me haha! Maar serieus, roddel is iets dat je sowieso uit je leven moet bannen, het is echt heel chic om daar niet aan me te doen en je stijgt enorm in achting als gesprekspartner want je bent betrouwbaar.

GEEN WAARDERING HEBBEN: Mannen willen zich gerespecteerd voelen en gewaardeerd. Wij ook, maar bij hun gaat het nog veel dieper. Persoonlijk vind ik het heel fijn als de man de deur voor me open houdt en mij voor laat gaan. ( en niet alleen door de deur haha!) Ook als hij de eerste paar afspraakjes betaalt, maar laat hem weten dat je het waardeert! Vooral de alpha mannen zijn hier heel gevoelig voor. Eerlijk is eerlijk, als hij moeite doet, laat dan ook weten dat je blij bent! Wat is er sexy’er dan iemand die moeite voor je doet? Ik vind het zelf altijd een wow factor. Dus waardeer dat! Neem niet zomaar dingen voor granted, betaalt je man altijd, koop eens iets moois voor hem. Houdt hij de deur voor je open, bedank élke keer! Mannen zijn vaak deep down best wel onzeker, ja zelfs die énorme carrière man. Ze vinden het vaak heel fijn om ons blij te maken, maar laat dan weten dat je het waardeert! Zet hij de vuilnis buiten, zeg dat hij je held is en bedank hem. Verras met een lunch, verstop een lief kaartje ergens. zodra hij merkt dat je zijn moeite normaal vind ben je hem kwijt, logisch natuurlijk. Maak er een sport van om divers te zijn in je bedankjes en hij blijft attent. Goede deal toch?

En dan nu (trommelgeroffel…..) de bonustip: Waar mannen ook écht op afknappen is als je ze teveel de hemel inprijst! Wat is er fijner dan een man die lieve woordjes in je oor fluistert en je overlaadt met complimenten. Doe dit bij een man en hij wordt ongemakkelijk. Mannen zijn namelijk ‘net als normale mensen’ vaak ook onzeker. Als jij hem steeds vertelt hoe fantastisch hij is, zo slim, grappig of érger nog perfect, voelt hij een grote druk om aan jouw ideaalbeeld te voldoen. Dat kan nooit en levert onbewust stress op dus hij gaat je vermijden. Want niemand is perfect! Laat hem weten dat je hem waardeert en wees ook niet bang om af en toe je eigens flaws te laten zien, het maakt je juist meer benaderbaar. Ben je soms onhandig of verlegen, lach er gewoon om en probeer je niet continu perfect voor te doen. Er is wel een taks aan het aantal mankementen per keer dat je over jezelf revealed, doseer dit. Maar ook hij heeft zijn dingetjes en dat hoort erbij. Als je iemand het gevoel kan geven dat ze helemaal zichzelf kunnen zijn en toch gewaardeerd worden dan willen ze graag bij je in de buurt zijn.

In de volgende blog; ‘Wat mannen heel aantrekkelijk vinden in een vrouw’, ook daar zitten veel overeenkomsten in. Eigenlijk is het allemaal veel makkelijker dan we denken. Johan Cruijff zei het al: “Je gaat het pas zien als je het doorhebt”, wijze man! Heb jij nog tips, leave me a comment, vind ik écht leuk! Wil je een melding als de volgende blog online is, laat dan je mailadres achter, die verkoop ik door aan Pakistaanse callcenters, leuke bijverdienste. Haha nee natuurlijk niet, alles blijft tussen jou en mij, erewoord.

Kus!

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Ellenita

  Kijk .. hier hebben we nou wat aan ..ik zie al uit naar de volgende en dan denk ik dat ik met al deze tips wel weer eens een date kan wagen 😜
  Bedankt voor al je “experience “ 💪🏼💪🏼💪🏼

 2. Kitty Levi

  Heel geestig. Alhoewel ik niet in de “market” ben, zal ik het doorspelen aan degenen, die dat wel zijn
  Nooit gedacht dat jij voor de common good altruïstisch aan het daten geslagen ben. Heel veel succes met je onderzoek

  1. Lida

   Im taking one for the team Kitty ;)) zóveel respect voor u x

Geef een reactie