Vijf dingen die jou onweerstaanbaar maken!

Funny Dating Benefits Card

De vorige blog over red flags en daten hebben mijn email inbox bijna opgeblazen, superleuk! Het is dus een onderwerp dat velen bezig houdt. Persoonlijk vind ik dat het goed is om regelmatig je verleiding-skills op te frissen want ook nadat je ‘I do’ hebt gezegd (of júist dan) wil je zorgen dat het een mix van ‘relaxed, spicy en never a dull moment’ wordt. Een onmogelijke combinatie? Welnee! In basis willen mannen en vrouwen doorgaans hetzelfde dus deze skills kan je M/V lezen. Eerlijk is eerlijk, alles begint bij de eerste look en ‘wel of geen chemie’, maar het is geen garantie. Zet twee bloedmooie mensen bij elkaar en ’they lived happily ever after’ is totaal niet gegarandeerd, waarschijnlijk het tegenovergestelde. Eerder: ’they bored each other to death’, ja, zo kan je ’tot de dood ons scheidt’ ook opvatten, maar daar gaan we niet voor! Het leven is kort, hoe kort dat weet je nooit en daarom gaan we er alles uithalen! Vergeet jarenlang therapie en dure sessies op de bank bij de psychiater, tenzij het natuurlijk een hottie is a la Dr Rossi uit Gooise vrouwen. Maak de beste versie van jezelf met deze onmisbare skills;

Skill 1: Humor

Voor wie het nog niet wist, bijna álle mannen én vrouwen hebben een zwak voor humor. Het leven is al zo serieus en als je met iemand kan lachen om kleine dagelijkse dingen, laat diegene dan niet meer gaan. Maar degene die het hardst aan het lachen is, is onze schepper, universum, de evolutie of waar je ook in gelooft. Want die heeft mannen en vrouwen totaal andere humor gegeven. Heel veel relaties kunnen samen van alles doen en de match is er, maar als je niet kan lachen is het een no go. Niet aan beginnen. Scherpe humor en ad rem zijn vergt een bepaalde mate van intelligentie en dat is erg sexy en verbindend. Maar buiten dat is humor hebben sowieso een hele aantrekkelijk eigenschap. Natuurlijk komen er dagelijks problemen op je pad, ik noem dat gewoon problemen want ik heb een hekel aan mensen die problemen ‘uitdagingen’ noemen. Dat is mij teveel HR taal. Het is een kunst en een gave én een sexy skill om toch de lol overal van in te zien. Vaak kom je juist door te lachen en een beetje zwarte humor tot de beste ideeën. Zelf ben ik twee jaar geleden ziek geweest, was eigenlijk bijna kantje boord. Maar door zóveel te lachen en de meest morbide grappen te maken met mijn dochters zijn we er top doorheen gekomen. Zo gezegend met mijn twee (volwassen girls) en zo heerlijk dat we samen dezelfde humor hebben. Heb ik ook met een paar hele lieve gayfriends, dat je zó hard moet lachen en nog nét kan uitbrengen: “Oh dit kan écht niet”, vaak bevestigd door afkeurende blikken van mensen om je heen die het hebben gehoord. Dan weet je dat het een goede grap was. Als je dit soort humor met een geliefde kan hebben, dan heb je goud, doe moeite, niet laten gaan! Om jezelf lachen is ook heel belangrijk, neem vooral jezelf niet serieus. Loop je langs een terrasje en struikel je bijna, lach heel hard mee, is toch lollig! We zijn allemaal imperfect en zoveel flaws. Omarm het en accepteer het als een liefdevol stuk van jezelf. Niemand wil daten met mr. of mrs. perfect, ten eerste heel saai en ten tweede ongemakkelijk. Wees serieus op zijn tijd maar maak een skill van een luchtige levenswijze en de wereld ligt aan je voeten.

Skill 2: Aanwezigheid

Als je om iemand geeft is écht aanwezig zijn het mooiste dat je van jezelf kan geven. ( op alles van Douglas en de duty free na haha!) Dit geldt voor álle relaties. Hoe vaak worden kinderen gekocht met dure thema verjaardagsfeesten en bergen kado’s die na het uitpakken direct in de hoek worden gegooid! Terwijl, ga even een uur met ze zitten , geef aandacht, speel met ze mee, verstoppertje whatéver en ze zijn dolgelukkig. Ga je naar oma, wees dan met haar en doe eens gek, ga een uur niet op je mobiel, heeft meer waarde dan tien bloemetjes. Maar dit gaat over relaties, dus even de focus daarop. Wil je een relatie kans van slagen geven dan is oprechte aandacht een zeer sexy skill. Dit betekent niet dat je 24/7 samen moet gaan mediteren maar zorg ervoor dat je élke dag wat quality time samen doorbrengt. Als dat niet irl kan, level dan even op een andere manier. Dat hoeft geen opsomming te zijn in chronologische volgorde van je dag en zakelijke activiteiten, vooral mannen hebben daar een handje van. Als ze je bellen ( uiteraard uit de auto), komt er een gedetailleerd verslag waarvan je denkt: “Verkeerde knop gedrukt, moest je je secretaresse hebben?” Op de speaker zetten en je nagels lakken is de enige beleefde optie, maar voor de bonding samen doet het niks. Laat hem daarom deze blog lezen en leer hem dat hij élke dag wat tijd maakt om echt aanwezig te zijn voor je. Als dat teveel moeite is, de relatie op een laag pitje zetten en je eigen ding gaan doen.

Skill 3: Onafhankelijkheid

De persoon aan wie je het meest trouw moet blijven, dat ben jij zelf. Vaak besteden we zoveel tijd aan ‘die ander’, dat we bijna onszelf vergeten. Maak eens een wandeling over het strand alleen, waar word jij blij van, wat zijn je passies? In onze maatschappij wordt ‘druk zijn’ als een statussymbool gezien: “Oh wow, werk jij 6 dagen in de week, dan ben je vast héél succesvol!” Ik denk eerder aan niet efficiënt en niet kunnen delegeren, workaholic is écht 2019. Wees jezelf en volg je hart. Natuurlijk moet er brood op de plank komen (bij wijze van spreken want tegenwoordig eet bijna niemand meer brood, ook weer zo’n hype), maar als jij heel blij wordt van kantklossen, zég dat dan op een verjaardag of borrel. Niets zo sexy als jezelf durven te zijn. Maak het geen act , maar zorg dat je zo in touch bent met wie je bent en je gevoel dat het een tweede natuur wordt. Mensen die zichzelf héél serieus nemen zijn dodelijk saai. Weet je nog, toen we uren konden lachen op de schommel en de wip, dat gevoel hervinden is een skill. Vind jezelf terug, onder al die laagjes conditionering van de buitenwereld. Oké, er zijn grenzen natuurlijk, lekker naakt als een hippie de kerstborrel binnenrennen zal meestal niet worden gewaardeerd, maar wees origineel! Als je elke dag iets doet wat je leuk vind, ga je vanzelf stralen en niéts is mooier dan een happy, zen uitstraling.

Skill 4: Kwetsbaarheid

In basis zijn alle mensen bang voor afwijzing, proberen we pijn te vermijden en plezier te stimuleren. Psychopaten uitgezonderd, maar daar is dit blog niet voor bedoeld. Maar juist als je goed in je vel zit en genoeg zelfvertrouwen hebt is afwijzing helemaal niet zo’n issue. Hoe vaak ik niet vriendinnen heb aangehoord die als de relatie wankel is zorgen dat zij het éérst uitmaken om niet gekwetst te worden. Mannen hebben hier ook een handje van hoor. Niet doen, kwetsbaarheid is je gevoel durven tonen en daar is niets mis mee! Dit betekent niet jezelf op een presenteerblaadje aanbieden en geen grenzen stellen, maar speel geen spelletjes en al helemaal niet ‘hard to get’, doodzonde van je tijd. Tussen wat niet wordt gevraagd en niet wordt gezegd ligt het grootste communicatie probleem. Als jij daar niet aan meedoet en gewoon eerlijk zegt wat je vindt maak je je leven een stuk makkelijker. Heel veel (vooral) vrouwen hebben strikte regels: Als hij niet vóór woensdag me mee uitvraagt voor zaterdag, dan zeg ik nee, desnoods ga ik mijn haar wassen, maar ik zeg nee! Nou, daar zit je dan op zaterdagavond je haar te wassen. Een activiteit waar ik overigens best dol op ben, maar het kan maar beter eerst écht vies zijn geworden haha!. Dus.. vind je iemand leuk en heb je donderdag nog niets gehoord: bel of app dan en zeg: “Zullen we plannen maken voor het weekend?” Zegt hij/zij: “We kijken nog wel even”, dan bedank je vriendelijk en ga je je eigen plan doen, want dat is een nee. Voel je niet naar of afgewezen, jij hebt genoeg zelfvertrouwen om met opgeheven hoofd weg te lopen. Maar het kan ook een ja zijn en dan is er weer een kans om deze vriendschap weer wat intenser te maken. Nu heb jij het goede voorbeeld gegeven en is het aan de ander om de volgende keer initiatief te tonen. Want tijdens het leuke etentje kan je wel vriendelijk zeggen dat jij tijdig plannen maken érg waardeert. Zo niet, maak dan de volgende keer op woensdag écht leuke plannen voor het weekend en zeg niet af als hij lastminute toch iets wil afspreken! Invest en test, geef het voorbeeld en kijk of het wordt opgepakt. Is dat dan niet alsnog een spelletje? Nee helemaal niet, valt onder iemand basiskennis bijbrengen, er moesten meer mensen zijn zoals jij!

Skill 5: Open en eerlijke communicatie

Ongetwijfeld bestaan er mensen die gedachten kunnen lezen, maar de meesten van ons niet. Daarom ben ik een voorstander van zeggen wat je denkt. Nu moet je dat wel een beetje doseren, anders wordt het wel heel erg (met alle respect) Gilles de la Tourette achtig, maar als je iets belangrijk vindt, spreek je uit. Mannenbreinen werken vaak wat anders dan vrouwen. Mannen zijn (generaliserend) wat meer doelgericht. Waar je in het begin van de relatie nog ‘goodmorning prinses’ en ‘slaap lekker’ appjes kreeg, kan je het wat later in de relatie doen met schaarse belletjes ( had ik al vermeld uit de auto haha!) Is dit slecht nieuws? Nee hoor, niet per se. Maar je bent van de ‘veroveringsfase’ naar de ‘elkaar leren kennen fase’ gegaan. Zeker als er al een nieuwe afspraak gepland is ziet de man vaak geen nut in het warm houden van de dame via af en toe een leuk appje. Hier zit hij fout, dus vertel gewoon dat jij af en toe een teken van leven, even een virtuele hallo, een korte flirt die een glimlach op je gezicht tovert wél op prijs stelt. Als hij dat oppikt en doet, vermijd dan dat je hele teksten terug gaat sturen, dat is nou nét de reden waarom hij geen app conversatie wil. Wij zijn wat langer van stof en voor je het weet ben je 15 minuten verder. Je kan ook zelf het goede voorbeeld geven en een kort bericht sturen om zijn dopamine even te activeren. Less is more, houd het kort. Vind je iets wél leuk, geef het dan ook aan. Enthousiasme is een beter afrodisiac dan alle oesters en spaanse vliegen bij elkaar, Niéts zo demotiverend als een lauw iemand. Vind je iets niet leuk, wees dan uitgesproken en een goed onderbouwde nee kan ook heel sexy zijn. Vind je het wél leuk, laat dan weten dat je blij bent! Stralende mensen zijn leuk en mannen vinden het vaak leuk om ons blij te maken dus stuur ze de goede kant op. Wees niet die persoon die zegt: “Oh, ik vind alles leuk en lekker, kies jij maar”. Dan leg je de hele keuzestress bij de ander neer. Zeg: “Schat, ik heb de hele week al zó’n trek in Italiaans, ik zou het zó fijn vinden als jij me zaterdag meeneemt naar ….” Wees eerlijk en open in wat je denkt en je bespaart iedereen tijd en je krijgt precies wat je wilt.

Er valt nog zoveel te vertellen, maar let’s keep it fresh and simple, stap voor stap, dan blijft het leuk.

Ps als je nog niet in slaap bent gevallen, overweeg dan je te abonneren, zie helemaal onderaan, je krijgt dan altijd een melding per mail als er een nieuwe blog is. Het is de meest kneuterige nieuwsbrief die je ooit hebt gezien, maar uit een goed (a-technisch) hart. Je kan ook iemand zijn email aan wie een hekel hebt invullen haha!

Wil je meer weten of een gratis coaching intake gesprek, mail me dan gerust!

Liefs Lida X

PS Heb jij een onderwerp waar je graag meer over wil weten? Laat het me gerust weten! Best kans dat ik al heb uitgevonden hoe het niét moet en jij daar je voordeel mee kan doen 🙂

Mocht je meer willen weten of iets privé delen kan je me altijd bereiken op lida@lidaslittlelifehacks.nl

Dit bericht heeft 4 reacties.

 1. Gijs

  Weer geweldig geschreven he , altijd leuk om te lezen .
  Ga vooral zo door meissie .

 2. Ellenita Mullens

  Hè heerlijk weer .. onder het genot van een lach een serieuze aangelegenheid aangepakt !
  Super !!
  Ik pak er weer wat dingetjes uit voor mijn zoveelste volgende date 😜

Geef een reactie