Vijf big red flags als je aan het daten bent!

32 Funny "Men Vs. Women" Pics | KLYKER.COM

Het sprookje ´tot de dood ons scheidt´ is anno 2021 zeldzaam geworden. Relaties van langer dan 5 jaar lijken wel de max en trend. Dat past natuurlijk helemaal bij onze instant wegwerpmaatschappij. I want it all and i want it now! We willen geen ongemak en elke impuls die bij ons opkomt is met een paar drukken op een knop te bestellen of te bevredigen. Inderdaad die laatste was een doordenker:) Wat zijn we toch gelukkig.. not. Social media toont ons de hele dag hoeveel leuker en mooier het overal is. Dat kunstgras bij de buren is toch wel de perfécte kleur groen..

Zo ook relaties. Na een paar jaar, als je het al haalt, want het kunnen ook weken of maanden zijn gaat het kriebelen. Nee, niet op die éne leuke manier zoals in het begin. De initiële feromonen zijn uitgewerkt en de oxytocine neemt af. Even plat gezegd, de eerste geiligheid is minder en nu zie je alles niet meer door de roze bril. Tsja, we all have flaws en die leukerd die jij had uitgezocht ook. Wat nu te doen? Makkelijke optie: inruilen, poppetjes wisselen en overnieuw beginnen. Probleem is niet opgelost maar wel even uitgesteld. Inruilen is heel makkelijk maar onthoud goed: ´hier win je wat, daar laat je wat’, geleerd van een hele goede vriend. Betere optie, zorgen dat je allebei krijgt wat je wilt. Oke , jij iets meer dan hij, kom op, it’s a womans prerogative 🙂

Waarom is het toch zó lastig om happy te zijn met één partner? Ten eerste omdat wij hebben bedacht dat mensen monogaam moeten zijn. Iets waar ik persoonlijk wel een voorstander van ben maar helemaal niet perse zo natuurlijk is. Toch denk ik dat als je iemand hebt gevonden waarvan je denkt: “Dit zou weleens 80 procent kunnen zijn”, geloof me, dan heb je goud in handen. Werk eraan, blijf verassen en maak een keuze. Die hele grote snoepwereld die er rondloopt is heel aantrekkelijk en het kan áltijd leuker, beter en knapper. Daar is flirten voor uitgevonden, dat mag en dat is leuk, even die glimlach, buitenspelen prima, maar ga altijd thuis eten of samen uit eten. Met zijn tweeën historie maken, weten dat je iemand aan je zijde hebt waar je sterk mee bent en lots of fun mee kan hebben, beter gaat het niet worden.

Maar… voordat je je in een relatie stort, wees alert op deze vijf big red flags die niet veel goeds beloven.

Als ik hij zeg, lees dan hij of zij, maar over het algemeen zijn dit meer mannendingen. Lekker generaliseren, ik hou ervan haha! En dames, als wij het ook doen, tsja, dan is dat toch weer nét anders en btw, als je niet meer kan meten met maten is de lol van het leven af. Dus ja, dit gaat low key over mannen, sttt niet verder vertellen 😊

RED FLAG 1: Hij (of zij) praat heel veel, maar is niet daadwerkelijk in jou geïnteresseerd. Optie 1 is dat hij gewoon nerveus is en daarom veel praat. Maar als je een heel telefoongesprek hebt geluisterd naar zijn dingen en er niet naar jou is gevraagd is dat een big red flag, hij vindt zijn leven belangrijker. Ook red flag 1b: hij is druk en belt je alleen als hij in de auto zit. Heel conveniënt voor hem, maar het geeft de mate van interesse aan. Let erop dat iemand ook in jouw leven geïnteresseerd is. Als hij na 3 weken nog niet heeft onthouden hoe je kinderen heten en wat voor sport je doet, red flag, deze man is teveel met zichzelf bezig. Red flag 1c, hij heeft veel toekomstplannen waar jij niet in voorkomt. Hij vertelt enthousiast over de leuke ski trip die gepland is met kerst en oud en nieuw, maar geen woord over jou. Heel snel je eigen plan gaan trekken dus. Net zoals mannen die een paar dagen niets laten horen omdat ze zo druk zijn. Een tekst met: “Schat ik ben druk maar ik denk aan je” duurt letterlijk 20 seconden. Iemand die iets met jou wil opbouwen zal zeker tijd in je willen investeren.

RED FLAG 2: Als je een gesprek hebt laat hij je niet uitpraten. Toegegeven vrouwen zijn soms lang van stof, sneller to the point komen is niet ons doel. Haakt hij halverwege je verhaal af en begint iets over zichzelf te vertellen, big red flag. Probeer je verhaal korter en boeiender te maken, maar als het steeds blijft gebeuren, niet oké! Goed luisteren is echt heel lastig en zelf maak ik daar ook vaak fouten mee. Je kent het wel, iemand vertelt wat en je staat te popelen om jouw ervaring daarover te delen. Niet doen, laat iemand uitpraten en doe eens gek, vraag nog door. Al gaat het over pottenbakken, maakt niet uit. Je leert er altijd wat van plus oprechte interesse is het mooiste dat je iemand kan geven. Behalve alles van de Douglas of een mooie handtas haha! Geef op een date oprechte aandacht, whatsapp en social media zijn no go, kan allemaal wachten. Accepteer dat ook niet van hem. Iemand die zijn facebook zit te scrollen als hij met jou aan tafel zit is je niet waard. Persoonlijk vind ik het sws een mega afknapper als een man heel actief is of FB of Insta die gaan bij mij gelijk in de friendzone. Maar vrijheid blijheid natuurlijk.

RED FLAG 3: Hij heeft het helemaal in het begin van de ‘relatie’ teveel en vaak over seks. Bijvoorbeeld een appje ’s ochtends: “Hey schatje, ik ben net wakker en ik denk aan je.” Jij snapt natuurlijk wat hij wil, een beetje dirty talk ter inspiratie. Bedenk goed hoeveel tijd en moeite hij in jou investeert. Heeft hij je mee uit eten genomen, heeft hij een attentie voor je gekocht, praat hij weleens in de ‘wij’ vorm en heeft hij het over de toekomst? Vooruit dan, typ wat leuke teksten terug terwijl je je ochtendyoga doet en koffie drinkt. Nooit videobellen, dan kom je daar niet mee weg. Als hij nul in jou heeft geïnvesteerd en je krijgt zo’n app, stuur hem een 0900 nummer, die  zijn ervoor bedoelt. Wil je zelf ook gewoon lekker casual sex met hem helemaal prima. Maar heb jij meer in gedachten dat een paar weken lol, wees dan voorzichtig met hoeveel je van jezelf weggeeft. Dat is niet hard to get want spelletjes spelen is geen goede strategie, maar leer hem eerst kennen op alle vlakken voordat je je letterlijk blootgeeft. Wachten tot na het huwelijk vind ik dan weer een slecht advies. Als dat gedeelte niet blijkt te klikken kan die ring weer op marktplaats. Ergens tussen de eerste paar dates en de huwelijksnacht in is een goede tijd haha!

RED FLAG 4: Hij komt altijd naar jou, en je wordt niet bij hem uitgenodigd . Natuurlijk is er bij hem een eeuwige verbouwing gaande of vind hij het bij jou zoveel gezelliger. Big red flag, deze man heeft al een relatie en duidelijk niet met jou. Gek genoeg kan het zijn dat je wél aan zijn matties wordt voorgesteld, wow wat een geruststelling. Nou helemaal niet, die liegen gewoon met hem mee. Eerlijk is eerlijk, doen wij vriendinnen ook voor elkaar. Tja, wat te doen? In zijn telefoon kijken is natuurlijk no go en als je gaat kijken vind je áltijd wel iets wat je niet wilt. Aan de andere kant , nood breekt wet en het is voor het goede doel. Heel veel leuker is om met je beste vriendin hem te gaan volgen, Lekker grote zonnebril op en samen in de auto Sherlock spelen, stalken heet dat geloof ik. Niet te intensief doen want dat krijg je een straatverbod.

RED FLAG 5: Hij is niet galant. Houdt hij de deur voor je open, heeft hij goede manieren, is hij attent en laat jou voorgaan? En niet alleen door de deur haha! Let erop dat hij weet hoe je een dame behandelt. Nodigt hij je uit om te gaan eten en hij wil splitten, betaal dan de hele rekening en wis zijn nummer. Dit soort gedrag voorspelt weinig goeds. Maar wees een lady, als hij je een paar keer heeft meegenomen , koop dan een leuke attentie voor hem en uiteraard als je hem echt leuk vind trakteer ook eens. Er zijn ook genoeg leuke dingen te doen die niet veel geld kosten. Heeft hij je een paar keer mee uit eten genomen verras hem dan met een picknick mand met lekkers en ga ergens buiten zitten. Galant zijn heeft niéts met geld te maken , maar het is wel een voorbode of hij beschermend is en echt om je geeft. Observeer hoe hij zich in verschillende situaties gedraagt. Sowieso een heel goed idee om steeds iets anders te gaan doen, zo leer je iemand kenen. Zelf vind ik uit eten in het begin soms best ongemakkelijk, het heeft iets van een sollicitatiegesprek en als je een activiteit doet is alles wat losser. Varieer met dingen ondernemen en leer hem in verschillende situaties kennen.

Resumé: Voordat je je als hopeloze romanticus, want dat zijn de meeste dames, ergens instort, check of hij echte interesse heeft. Iemand die alleen interesse zijn eigen leven heeft kan nog zo knap of rijk zijn, maar het gaat je geen vervulling bieden. Aan de andere kant ladies, steek ook je hand in eigen boezem ( voor je hem dat laat doen) want de meeste van ons hebben ook vrij onredelijke wensen. We willen die grote donkere mysterieuze bouquetreeks man, maar hij moet vooral ook spontaan zijn en met leuke weekendjes komen. Hij moet je overladen met aandacht, maar ook een ambitieuze carrière hebben, We want our cake and eat it too. Vind ik op zich logisch want waarom zou je anders überhaupt cake kopen toch. Bottomline: houd het realistisch en zorg dat je zelf ook bijdraagt aan de relatievreugde en niet alleen achterover hangt.

Voor mannen die het hart van een vrouw willen veroveren maar niet weten hoe heb ik een privé coaching traject ontwikkeld gebaseerd op nul wetenschap maar onschatbaar veel informatie van vrouwen die ik IRL heb verzameld. Samen gaan we zorgen dat je binnen no time een setje bent met de vrouw van je dromen. Mail me voor details en info.

Dit bericht heeft 9 reacties

  1. Lida

   Dankjewel! Zo dankbaar dat jij me volgt en altijd support!

 1. Jaap

  Ooohhh…. dus ik had dat 9e jaar mavo toch af moeten maken..?

 2. Angelique

  Hahahaha gewéldig weer! Helemaal mee eens! Dankjewel Lida 😘🙏🏼👍🏼

  1. Lida

   Altijd dezelfde humor, jij en ik, zo blessed with you x

 3. Ellenita

  Zo herkenbaar 😱
  Hier kan je nog wel 10 blogs over schrijven hahahaha.

Geef een reactie