Word moeiteloos de beste versie van jezelf! deel 2

Steven Furtick Quote: “The reason we struggle with insecurity is because we  compare our behind-the-

Hello hello, in deel 1 had ik het over afvallen, maar dat vind ik eigenlijk een hele negatieve lading hebben. Laten we focussen op gezond zijn. De beste versie van jezelf, lekker in je vel zitten, energie hebben en niet proberen te voldoen aan die instagram filters. Jij bent de énige die bepaalt waar jij blij van wordt. Vergelijken met anderen is zonde van je tijd en je ziet alleen de buitenkantjes van de ander, gewoon niet doen. Sowieso heeft elke cultuur zijn eigen schoonheidsideaal. Ik weet nog dat ik lang geleden met KLM op Aruba was en we gingen naar een salsa tent. Ik stond aan de kant bij de bar want ik ben beter in drinken dan in dansen en er kwam een Antilliaanse man naar me toe. Hij zei: “Meisje, je bent een mooie vrouw alleen jammer dat je te mager bent”. Ik kwam niet meer bij van het lachen en daarheen verhuizen heb ik serieus overwogen 🙂 Maar dat slanke, fitte, gezonde lijf, waarom is dat nou zo lastig om te bereiken en te behouden? In deel 1 heb ik uitgelegd dat je de medewerker van de maand, jijzelf dus, goed moet behandelen. Tevreden medewerkers doen beter hun best. Dus stop met negativiteit. Het werkt namelijk averechts en dat weten we. Wat helpt dan wel?

Tactiek 1: Visualiseren, geloof me dit werkt beter dan alle dieetpillen bij elkaar en ik zou een auto kunnen kopen van alles dat ik ooit heb aangeschaft. Visualiseer elke dag een paar minuten wie je zou willen zijn, de beste versie van jezelf. Heel veel topsporters visualiseren hun overwinning voor de match, er is iets met de energie die je krijgt van ‘voelen alsóf je iets al hebt’. Klinkt raar? Probeer het, als je een beetje op mij lijkt heb je véél gekkere dingen gedaan of gekocht. Maar… volhouden, elke dag een paar minuten, consistency is key.

Tactiek 2: Leer om je korte termijn behoefte uit te stellen. Er was een onderzoek waarin kinderen in een kamer zaten met bakjes snoep. De boodschap was: of je eet nu dit bakje snoep, óf je wacht en krijgt straks een verrasing. Poeh, wat zou jij doen als je daar zat met een glas koude sjampie? Lastig 🙂 In elk geval, ze lieten de kinderen even zitten en de meerderheid ging voor gelijk eten, binnen is binnen, zo denk ik ook vaak. Maar het kleine percentage dat voor wachten ging bleek later mega succesvolle mensen te zijn geworden in het zakenleven. Dat betekent natuurlijk nog niet dat ze privé gelukkig zijn, zo ver gaat het onderzoek niet en wat is überhaupt de definitie van succesvol, maar je begrijpt wat ik bedoel. Bepaal jouw lange termijn doel in de visualisatie, wat wil je zijn, hoe wil je zijn. Bepaal daarna wat je zwaktes en sterktes zijn, alsof je een SWOT analyse over jezelf doet. Dit soort dingen opschrijven helpt je je doel te bereiken. Werk dan die zwaktes verder uit. Wat staat jou in de weg om te bereiken wat je wilt? En wat kan je eraan doen? Wat is je kracht om te bereiken wat je wilt en hoe kan je die inzetten? Ik heb daar leuke modellen over geschreven gebaseerd op mijn eigen vallen en opstaan en je kan me er altijd over mailen. Hele goede oefening is een bepaalde comfortgewoonte te doorbreken. Neem jij altijd om 11.00 een cappuccino met wat lekkers erbij? Doe het een paar keer niet. Het kleine verwende kind in je gaat stampei maken, maar leer ongemak verdragen. Zie dat je niet aan élke impuls en craving hoeft toe te geven. Gemiddeld duurt zo’n golf 20 minuten en dan is het meestal weg. Speel die fastforward tape in je hoofd, hoe vaak heb je niet iets gegeten of gedronken en daarna dat spijtgevoel. Zo zonde en onnodig. Een craving is ongemak, maar guess what, je gaat niet dood. Als je dan een keer besluit om als cheatmeal nacho’s te nemen met alles erop en eraan geniét er dan van. Spijt is een hele nutteloze emotie, tenzij je een psychopaat bent op death row, dan siert het nog een beetje, maar gooi spijt uit je leven, écht het wordt zoveel beter.

Tactiek 3: Zorg voor juiste voeding en supplementen. Als je gezond eet en je lichaam is goed gevoed heb je minder behoefte aan rommel. Het is tegenwoordig zo moeilijk om gezond te eten, zelfs met de beste bedoelingen. Koop écht voedsel wat je zelf bereid, het is goedkoper en gezonder. Alles waar light opstaat kan je beter vermijden, lees ook de etiketten goed. Alle magere varianten van bijvoorbeeld kwark, yoghurt etc bevatten minder vet, maar méér koolhydraat en suiker. Goede vetten zijn prima voor je en doen niets met je insuline huishouding, light en mager verzadigd niet en je bloedsuiker gaat schommelen. Als je een paar keer per week een multivitamine van goede kwaliteit slikt weet je ook zeker dat je alles binnen hebt. Let er op dat er niet teveel b6 in zit. Welke ik heel mooi van samenstelling vind is deze multi, veel antioxidanten, mineralen en anti aging. Het is geen vervanging voor gezond eten maar een perfecte aanvulling. Hele goede site die hun prijzen laag kunnen houden omdat de verpakking basic is en door de brievenbus past. Ik was door de eigenaar uitgenodigd in de fabriek in Zaandam en serieus erg onder de indruk van de kwaliteit. Zoals gezegd heb ik echt mijn lesje geleerd met afslankpillen te kopen, ze zitten vaak vol met troep en de bijwerkingen zijn niet mis. Wat ik wél een interessante vind en ook altijd in huis heb is chitosan. Deze stof kan bijdragen aan een gezond cholesterol omdat het vetten aan zich bindt. Voor mensen met een te hoog cholesterol heel interessant en geen bijwerkingen terwijl de farmaceutische pillen dat wel hebben. Maar ook heel fijn om te gebruiken als je bijvoorbeeld uit eten gaat en wilt cheaten, cheatosan haha! Natuurlijk bindt het niet alle vetten, maar zéker 30 tot 50 procent en dat is toch meegenomen. Hier kwamen ze achter toen ze een studie deden met patiënten met een te hoog cholesterol die chitosan gingen gebruiken. Het grootste deel van de groep meldde gewichtsverlies, dat is dus heel logisch te verklaren. Niet gebruiken bij allergie voor schelp_ en schaaldieren.

Tactiek 4: Zorg dat je minstens 2 x per dag een half uur iets doet wat je écht leuk vind maar niet gerelateerd is aan eten of drinken. Maakt niet uit, is het sex of sporten of gewoon iets doms op Netflix kijken, doe het. We moéten al zoveel dingen, kies ervoor om tijd te maken voor jezelf. Spreek af met een vriendin of vriend, ga een half uur relaxen met een gezichtsmasker, jij bent prioriteit. Als je meer ontspant heb je minder stress en is die cortisol mooi in balans. Geef jezelf even een break, het leven kan korter zijn dan jij denkt en maak van genieten je favoriet hobby.

Liefs Lida X

PS Heb jij een onderwerp waar je graag meer over wil weten? Laat het me gerust weten! Best kans dat ik al heb uitgevonden hoe het niét moet en jij daar je voordeel mee kan doen 🙂

Mocht je meer willen weten of iets privé delen kan je me altijd bereiken op lida@lidaslittlelifehacks.nl

Dit bericht heeft 4 reacties.

  1. Carli

    Geweldig hoe jij dit zo eenvoudig en toch pakkend en zoals het is kunt weergegeven, echt gaaf , topper ☺️🍀💫

Geef een reactie