Word moeiteloos de beste versie van jezelf! deel 1:

Intermittent Fasting - Week 2 | Community | Fitness Blender

Hello there! Het is heel lang stil geweest, jullie blij natuurlijk, maar even een teken van leven 🙂 Er is zoveel gebeurd de afgelopen maanden, de python was er niets bij maar ik heb veel aan jullie gedacht. Had genoeg onderwerpen in mijn hoofd, maar niet iedereen kan mijn gedachten lezen (gelukkig maar haha!) dus even de draad weer oppakken. Afvallen en intermittent fasting blijft een interessant onderwerp en als je je mindset verandert gaat dat moéiteloos. Dit plaatje kwam ik ooit tegen en geeft voor mij de totale belachelijke verdeling in de wereld weer. In het westen verzinnen we maar van alles om niet uit onze voegen te groeien en een paar uur vliegen verderop doen ze vaak letterlijk een moord voor wat voedsel. Wij lopen voor het slapengaan nog een paar rondjes door het huis om toch die 10.000 stappen te halen en daar doen ze even 60.000 stappen voor wat drinkwater. Die onvoorstelbaar ongelijke verdeling is naar mijn amateur psychologie ook de reden dat we hier zoveel issues hebben als depressie, burnout etc. Je hebt vast weleens over de piramide van Maslow gehoord, dat gaat over de basis behoeftes die we als mens hebben. In de basis staan primaire zaken zoals; eten, drinken, een dak boven je hoofd, dingen die je écht nodig hebt om te kunnen overleven. Maar die dingen zijn bij ons al vervuld, oké misschien niet op de manier die jij zou willen, maar je hebt nog nooit wakker hoeven liggen met de gedachte: “Waar ga ik morgen drinkwater vandaan halen?” Sterker nog, we vinden vaak ons water niet eens goed genoeg en kopen dat in plastic flesjes, heel duur en vooral ook niet gezond. Heb ik járenlang gedaan trouwens. We moeten vooral allerlei smaakjes toevoegen om het weg te krijgen en er zijn zelfs appjes voor om je te herinneren dat je moet drinken. Gek genoeg heb je die niet voor wijn, dat gaat vanzelf haha! Als je je zorgen moet maken over je eten, water, dak boven je hoofd heb je helemaal geen tijd voor depressie en burnout, die ziektes zijn de prijs van onze welvaart.

Mijn punt met dit lange verhaal is dat wij zóveel dingen voor lief nemen dat we in basis vaak wat ontevreden zijn, zo zonde! Je stapt uit je warme bed, met een druk op de knop verse koffie of thee, gedachteloos zet je de douche aan en even later begin je aan je dag. Dit is exact de reden waarom je niet afvalt! Jouw brein is een fabriek van de beste supplementen die je kan vinden dus gebruik ze! Met élke gedachte van ontevredenheid en stress creëer je cortisol. Een heel nuttig hormoon dat je door échte stress situaties helpt. Bijvoorbeeld als je een nacht moet doorlopen omdat er een kudde leeuwen achter je aan zit, cortisol helpt je daarbij. Maar in onze wereld hebben we dat soort bedreigingen niet meer, we zijn totaal uit balans. Ons brein is trouwens helemaal niet zó slim en daar moet je gebruik van maken, jouw brein gelooft wat jij vertelt. Daarom werken placebo medicijnen vaak net zo goed. Begin eens met blijdschap opwekken door dankbaarheid, ja ik weet het, ik klink geitenwollen sokken. Maar probeer het een maand en we praten nog een keer. De meeste mensen die af willen vallen kunnen zelf 10 boeken schrijven over hoe het moet. Maar geloof mij als ik zeg dat de sleutel in je mindset ligt. Er zijn een paar stappen die je jezelf aan moet leren en alles gaat dan vanzelf. Stop met je dieet en ga leven. Dieet komt trouwens uit het Latijn en betekent levenswijze, dat is ook precies wat je moet doen, je levenswijze en vooral je mindset veranderen.

Tactiek 1: Begin vanaf het moment dat je wakker wordt met dankbaar te zijn voor wat je hebt. In gedachten of zelfs hardop. Zeg: “Oh wow, wat een zálige koffie en wat een héérlijke warme douche, wat genieten zeg!” Is dat raar? Ja natuurlijk , maar who cares! Jij bent jezelf in een staat van serotonine aan het brengen en daar zit je sleutel. Serotonine, het happy hormoon kun je écht zelf opwekken maar je moet je brein een beetje foppen en stimuleren. Daarom werkt lachtherapie ook zo goed, compleet raar, maar het werkt. Het is zelfs bewezen dat het hebben van een glimlach op je gezicht happy hormonen opwekt. Dus fake it till you make it en wek die dankbaarheid op. Trouwens, wees reëel, ook al is jouw leven niet precies wat jij voor ogen had, besef hoe goéd je het hebt en hoeveel dingen je voor granted neemt.

Tactiek 2: Wees lief voor de medewerker van de maand, want dat ben jij namelijk zelf. Hoe vaak loop je niet langs de spiegel en schiet er een lelijke gedachte naar jezelf voorbij, of ben ik de enige haha! Stop ermee. Stel je hebt een eigen bedrijf en iemand werkt voor je, diegene doet super zijn best , maar maakt af en toe een fout. Jij geeft nooit een compliment, maar élke fout ga je over zeiken en afbranden. Denk je dat die medewerker harder gaat lopen? Nee natuurlijk niet, die gaat stiekem muiten. Dat doet jouw lichaam ook. Want je hebt 2 keer gesport deze week en ook lekker gewandeld en eigenlijk door de week prima gegeten. Maar ja, tóen kwam die zaterdag met rosé en brie en oh bah wat ben je toch dóm en zwák en geen wonder dat die jeans zo strak zit, bah dik varken! Stooooop! Niet doen! Focus op wat je goéd hebt gedaan. Praat tegen jezelf zoals je tegen een goede vriend zou doen. Van al die kritiek op jezelf krijg je anxiety en dus weer extra cortisol en maakt afvallen onmogelijk.

Tactiek 3: Voor degenen die nu nog lezen, de rest is waarschijnlijk afgehaakt vanwege het zweverige gedoe, gefeliciteerd! Geloof me, een paar weken oefenen in deze nieuwe levenswijze en je gaat het verschil zien. Jouw lichaam met al die mankementen houd jou maar mooi in leven elke dag. Even terug naar je medewerker, er werkt iemand voor je, maar jij bent constant aan het katten en vitten, Denk je dat diegene een stapje harder gaat lopen? Ja richting de uitgang! Zo werkt het ook met jouw mooie lijf. Je bent ermee geboren en je gaat ermee dood en als jij oprecht blij bent met jezelf en die onrust van binnen wordt minimaal gaan er écht dingen veranderen. Als je ( ja ik ga het écht zo noemen) hoúd van jezelf en jezelf respecteert prop je ook veel minder rommel naar binnen. Dan ga je met plezier je lichaam voeden met gezonde dingen en heb je die fles prosecco en zak drop niet nodig. Niet dat daar iets mis mee is voor een keer, maar geniét er dan ook echt van en ga je niet schuldig voelen later!

Voor nu even genoeg en ik beloof dat deel 2 snel komt, want daar zit ook een sleutel verborgen die ik met je ga delen. Je kan het onzin vinden wat ik zeg of je kan het een paar weken proberen. Geloof me, het is moeilijker vol te houden dan een juicecleanse! Oprechte dankbaarheid oproepen en dus je lichaam foppen om serotonine aan te maken wat eetlust onderdrukt kán echt, maar het is oefenen. Houden van jezelf en gaan sporten omdat het een voorrecht is en je bent lekker met je lijf bezig is veel positiever dat het idee hebben dat je moet afvallen. Wees gewoon NU blij met jezelf. Ja NU, jouw lijf heeft je gebracht tot waar je nu bent en je al die tijd gediend. Is het niet veel slimmer om samen te werken in plaats van steeds die strijd met jezelf aan te gaan? Wees blij, wees trots en laat die perfectie los. Als je die rust krijgt in je hoofd en dat is het fijnste gevoel dat er is word je vanzelf de beste versie van jou. Oefen vast hiermee en zeg elke dag tegen jezelf: “Hey sexy, you are zo amazing, just the way you are!” en ik beloof dat deel 2 snel komt.

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Angelique

  Hey Lida,
  Ik kan alle ellende die ongewild op mijn pad kwam/komt niet eens meer beschrijven inmiddels, maar door dankbaar te zijn voor wat ik wél heb (geloof me, met echt heel weinig per week) sleep ik mij er doorheen.
  Ik hoop ooit een voorbeeld te zijn voor anderen die alleen maar meer en meer willen 😍
  Veel dank voor je super gave blog!!!!

  1. Lida

   Jij bent zéker een voorbeeld voor anderen en in elk geval voor mij, you are amazing X

 2. Gijs

  Hey prinses

  Weer geweldig verhaal , en als we nou allemaal zo zouden leven wat zou het leven dan toch mooi zijn he .

  Ciau ciau gewledige

  1. Lida

   Ha prins! Natuurlijk, gewoon blij zijn met jezelf en vanuit daar volgt vanzelf verbetering, wees lief voor de medewerker van de maand 🙂

 3. Mirjam

  Heerlijk weer. Je schrijft zo leuk😘

  1. Lida

   Een compliment van een van de beste journalisten van Nederland… ik ga blozen! X

 4. Vivian

  Daarom blijf ik lachen lieve Lida!! Genoeg serotonine in mijn lijf👍👍. Super leuke tips

Geef een reactie