Vijf dingen die mannen écht moeten weten over vrouwen.. plus bonus tip :)

Hilarisch én waar: de verschillen tussen man en vrouw - Mynd.nu

Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus, wie kent niet dat bekende boek? Wat spreken wij inderdaad een totaal verschillende taal! Maar we hebben elkaar nodig, eerlijk is eerlijk. Het is net als met een avondje doorzakken, na een iets té gezellig feestje roep je: “Nooit meer wijn”!” Een week later ben je alles vergeten en herhaal je de error. Relaties net zo. De eerste periode van feromonen en geiligheid ( pardon my french) gaat geweldig, maar na een paar maanden komt de eerste irritatie. Dus verklap ik een paar geheimen uit ‘de vrouwenwereld’!

1: Wij denken niet rationeel en daar zitten we ook niet mee. Mannen denken vaak puur uit logica, maar guess what? Het leven bestaat niet uit logica. Vandaag vind ik het wit en morgen is het zwart, met een beetje geluk volgende week grijs. Van hem verwachten we dat hij het wél allemaal op een rijtje heeft en een stabiele factor is. Is dat niet meten met twee maten? Ja klopt, maar ik zeg altijd: ‘Als je niet meer kan meten met twee maten is de lol van het leven af’.

2: Wij willen een man met een plan! Niets sexy’er dan een man met een plan.” Zo laat kom ik je ophalen en dat gaan we doen, bam.”. Natuurlijk zijn wij zelfstandig en kunnen we alles zelf, maar hoe leuk als hij het initiatief neemt. En mannen, splitten (vréselijk woord!) op de eerste dates ( ja meervoud!), laat het uit je hoofd please. Wees een gentleman en pik die rekening op. Heb je een klein budget, stel dan een leuke wandeling voor en een koffie ergens. Maar splitten doe je maar lekker met je vrienden. Maak je geen zorgen, natuurlijk in een later stadium trakteren wij ook. Of krijg je onverwacht een mooi overhemd of lekker luchtje. Maar wees een heer en betaal. Disclaimer: ook een dinertje van 300 eu ( zonde trouwens) geeft je geen recht op sex. Bij sommige clubs wel, als dat je uitgangspunt is kan je daar aanbellen.

3: Wees galant! Hoe modern we ook zijn, hoffelijkheid gaat nooit uit de tijd. Houd de deur open, schuif haar stoel aan. Weinig zo aantrekkelijk als een man die weet hoe hij een dame behandelt. Geef complimenten, we staan niet voor niets anderhalf uur in de badkamer en we worden nou eenmaal graag bevestigd. Kost je niets en wie weet waar het toe leidt. Wat ook onder hoffelijkheid valt is luisteren naar wat een vrouw te vertellen heeft. Dan ook daadwerkelijk luisteren. En waarom niet, misschien gaan jullie de rest van je leven samen doorbrengen, best handig om je in elkaar te verdiepen dan. Mannen praten veel over zichzelf, doe eens gek wees geïnteresseerd in haar.

4: Vriendinnen en familie zijn belangrijk voor ons dus zet je beste beentje voor. Nee je hoeft niet élke dag bij je schoonmoeder op bezoek, maar onze inner circle is belangrijk. Dat zouden mannen moeten snappen want die zijn ook soms vergroeid met hun matties. Maar erger jij je aan onze vriendinnen, moeder, oude huiskat, kleine tip: Zeg niets en doe leuk. Wij hechten waarde aan ze en als je ze gaat trashen, verkeerde keuze, je gaat het niet winnen. Waarom wij dan wél commentaar hebben als die vervelende vriend van jou alwéér ( 2e keer in 2 maanden) langskomt? Zie nummer 1, wij meten met twee maten. Tsja, sorry, het is echt zo.

5: Wij houden wel van een beetje drama. Woorden als ´áltijd en nooit´, nemen wij niet zo nauw. Helaas, het geheugen van een vrouw is ijzersterk. Die misstap die jij maakt komt dus bij élke ruzie weer cumulatief naar boven. Want jij was het misschien al lang vergeten, maar wij niet , hell no haha! We geven ook niet graag onze fout toe dus zullen in discussie alles uit de kast trekken. Als we écht geen argumenten over hebben en allang beseffen dat we fout zijn spelen we de laatste troef. Met diépe zucht zeggen: “Ja, maar het gaat om het principe!” Jij weet nu als man, je hebt gewonnen. Wees slim, geniet in stilte, laat niets merken.

Bonustip: Sex vind ik persoonlijk een goede graadmeter om te zien of je relatie nog spice heeft. Maar een dag heeft maar 24 uur en we zijn allemaal druk. . Als je allebei in bed ligt, moe en uitgeteld en je maakt een move is er kans dat zij denkt: “Ik vind je echt leuk, maar ik heb nog acht uur voor de wekker gaat en eigenlijk ook zo zonde van mijn dure nachtcrème”. Besef als man dat het voorspel al overdag begint. Een vrouw die zich veilig en geborgen voelt door jou is de beste partner die je kan hebben. Ga even met haar auto door de wasstraat, ruim de keuken op zodat zij vast naar boven kan. Stuur elkaar overdag een speels whatsappje.. Bevestiging ( daar heb je hem weer) in het openbaar scoort ook veel punten. Ben je ergens op visite speel dan af en toe zachtjes met haar haar of raak haar af en toe aan. Heel subtiel zodat alleen zij het merkt en je de andere mensen niet ergert. Wij zijn heel blij met kléine dingen. Oprechte aandacht, een beetje ontzorgen, een compliment, let maar op hoe dat uitpakt in de slaapkamer!

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Gijs

  Wederom leerzaam , ik ga ermee aan de slag he 😂😂😂😂 wanneer ?

  Was leuk om te lezen .

  Grtn Gijs x

 2. Ellenita Mullens

  Geweldig 🤩
  1 groot feest van herkenning weer .. nu alleen nog die vent die dit ook gelezen heeft 😜🙏🏼🍀😂😂😂

  1. Lida

   Haha! Dankjewel! Er zijn best een aantal mannen die inmiddels hebben geabonneerd dus we houden hoop 😉

 3. Jaap

  Heel leerzaam maar wil je vragen om enige clementie want wij mannen zijn van ver gekomen.
  Aan je haren meegesleept worden naar de grot komt nog nauwelijks voor, we snappen de werking van de douche en gebruiken die met regelmaat .. En de meesten van ons kunnen al heel mooi met mes en vork eten… 😇
  Jaap

  1. Lida

   Was natuurlijk met een knipoog en vooral zelfspot;) dank voor je reactie en het lezen!

 4. Ilona Hoenderop

  Wat een leuke stukjes Lida, heerlijk om te lezen, ik kijk uit naar de volgende!

 5. Daphne

  Wat schrijf je toch ontzettend goed en grappig! Mooie, lieve vriendin 🥰

  1. Lida

   Dank je!! Ik kan echt precies hetzelfde tegen jou terug zeggen x

Geef een reactie