Zijn mondkapjes ongezond?

Die mondkapjes, we zitten er voorlopig aan vast. En bij sommige mensen is het sowieso best een goed idee 🙂 Maar is het ongezond? Het fanatieke kamp draagt een mondkapje als ze op hun fiets zitten in de buitenlucht. Of in de auto terwijl ze helemaal alleen zijn. Dan denk ik: ‘Je zit alleen in de auto, wat is dat voor toegevoegde waarde?’. Maar misschien is het een kidnapper en ligt er iemand in de achterbak. Altijd mensen het voordeel van de twijfel geven en niet te snel oordelen:) Chirurgen en tandartsen werken standaard met een mondkapje. Alleen wordt deze wel steeds vervangen en daar zit het pijnpunt. Gooi jij écht dat disposable mondkapje na elk winkelbezoek weg? Was jij de herbruikbare na élke activiteit op zestig graden? Van de meeste mensen die ik in de supermarkt tegenkom (nog de enige manier om een uitje te hebben) denk ik : ‘Wat een leuk printje, beetje tijgerprint, hoe hip!’ Maar dan blijkt het vaak gewoon smoezelig te zijn, niet fris! Nu heb ik van jou een hoge pet op, want je hebt deze blog gevonden haha, maar geef toe, niemand is honderd procent hygiënisch met die ondingen. En óf ze beschermen is ook nog maar de vraag. Plus het feit dat je de hele tijd je eigen koolstofdioxide inademt. Maar “wat mot dat mot”, zeggen wij hier in Rotterdam dus ik heb iets bedacht waarmee ik het dragen nét iets minder erg vind. Je kent vast etherische oliën, ze zijn mega geconcentreerd en hebben diverse doelen. Je kan ze bijvoorbeeld verdampen voor een heerlijke geur , mengen met huidverzorging of massageolie of een druppel aan je wasmiddel toevoegen. Wat ik heel fijn vind is om een paar druppels op mijn mondkapje te doen. Maar let op: Dan is het het beste om olie te nemen die ook geschikt is voor inname. Gewone soorten zijn prima om even aan te ruiken, maar een mondkapje heb je langer op en het is intenser. Na een lange zoektocht, veel uitproberen is voor mij Physalis wel het fijnste merk. Online bij Holland and Barret, ik noem het nog steeds ‘De Tuinen’, haha, heb die nieuwe naam nooit zo goed begrepen. Let op, niet alle zijn geschikt voor inname, ik vind de zoeksleutel bij de tuinen niet optimaal. Voor je mondkapje zijn bijvoorbeeld, lavendel, sinaasappel, citroen, kaneel, gember en grapefruit heel fijn. Of een losse druppel en misschien heb je nog ergens een leeg sprayflesje en kan je een paar druppels in water doen. Het is ook heerlijk om in je water te gooien, geeft net wat meer smaak. De pepermunt is ook top, die helpt ook als je misselijk bent of een keer teveel gegeten. Maar wees spaarzaam. De eerste keer dat ik dit bedacht ging ik los met dat flesje: hop schudden over dat mondkapje enn ik naar Albert Heijn. Oh my god, tranende ogen en ik kon hem ook niet afzetten want had geen extra bij me. Ik huilend door die winkel, mascara vlekken als een panda en uiteraard kom je juist dán je ex tegen, hoe dan? Die pepermunt olie is trouwens ook een topper in plaats van mondspoeling. Heb je weleens gelezen wat voor stoffen daar allemaal inzitten? En betaal niet extra voor een whitening, want geen ene mondspoeling gaat je tanden witter maken. Jammer hé, was het maar zo’n feest. Neem een glas water, druppel pepermuntolie en spoelen. Very kissable! Ook erg fijn om op je tandenborstel te doen en daarmee nog een keer extra te poetsen. In mijn vorige blog over ‘Als je het niet kan opeten, smeer het dan ook niet op je lichaam’ gaf ik aan dat kokosolie heel nuttig is in de badkamer. Maar ook zalig om je tanden mee te poetsen. Ze worden heel glad en schoon en het is ook super hydraterend voor je mond. Wel je tandenborstel goed afspoelen erna, want als als de olie weer hard wordt gaat dat tussen de haartjes zitten.

Ik vind in elke geval mijn zen ruikende mondkapjes een verademing. Maar die lockdown moet niet heel veel langer duren, anders werkt deze olie niet meer voor me en moet er wietolie aan te pas komen haha! Wel héél zen boodschappen doen 🙂

Liefs Lida X

PS Heb jij een onderwerp waar je graag meer over wil weten? Laat het me gerust weten! Best kans dat ik al heb uitgevonden hoe het niét moet en jij daar je voordeel mee kan doen 🙂

Dit bericht heeft 4 reacties.

 1. Vivian

  Elke avond je mondkapje wassen met azijn!! In de ochtend die olie is een geweldige idee👏👏👏

  1. Lida

   Hola mi amor! Goed idee van je! De druppel olie is zalig, beter nog met wat water in een sprayflesje x

 2. Angelique

  Heeeeeel goed idee, Lida, heb er meteen een druppeltje lavendel op gedaan. Super!!
  Dank voor je tip 🙏🏼👏🏼

Geef een reactie