Hoe voorkom ik grijs haar?

Gray Hair Funny Quotes. QuotesGram

Ouder worden, we ontkomen er niet aan. Maar wees eerlijk, níet oud worden is véle malen erger. Laten we vooral dankbaar zijn en genieten van de jaren nog hebben te gaan! Kijk naar vrouwen als Sophia Loren en Jane Fonda en je ziet dat er nog hoop is! Met een hoofd vol grijs haar oog je weliswaar zelfverzekerd en wijs, maar je eigen haarkleur is altijd een jongere look. Je haar verven is uiteraard een optie, maar één verfbeurt is niet voldoende, je moet blijven verven. Voordat je het weet, is het één grote doffe ellende daarboven. Degenen die jou voor gingen, al generaties wordt er geworsteld en geborsteld met grijze haren, zullen het beamen: Voorkomen is beter dan genezen. Maar hoe doe je dat zonder er een punthoofd van te krijgen of jezelf voor het hoofd te stoten?
LOI-lesje grijs haar: Hoe ontstaat grijs haar? Jouw fabulous body produceert een stof dat luistert naar de naam melanine. Nee, niet verwarren met melatonine, dat is om te slapen. Melanine is een stof die zorgt dat jouw haar de kleur heeft die genetisch is bepaald. Als we ouder worden (weet je nog, daar zijn we blij mee, consider the alternative :)) neemt deze stof af. Gewoon, poéf poéf, als een steile grafiek naar beneden. Zou leuk zijn voor ons gewicht, maar nee helaas met de jaren worden we grijs. Niks aan te doen? Oh ja, zéker wel! Ten eerste, zorg voor voldoende ‘anti-grey’ stoffen in je dagelijkse voeding. Eiwitten, vitamine B12, D3 en ijzer zijn heel belangrijk. Minder roken en minder stress helpen ook een handje mee. Maar het toverstokje dat grijs haar voorkomt en zelfs nog herstelt, heet Paba ofwel para-aminobenzoëzuur. Paba is een ondergewaardeerd Assepoesterachtig stofje. Als niet-erkende vitamine B is het de ideale voedingsstof voor goede darmbacteriën en stimuleert het de productie van foliumzuur en de aanmaak van rode bloedlichaampjes. Slik je Paba krijg je er een extra benefit bij: je blijft bespaard van (verdere) grijze haren. Er zijn veel producten op de markt tegen grijs haar. Producten met ingewikkelde formules en vaak met een te hoge dosis B6. Dit is een vitamine waarbij voorzichtigheid is geboden omdat deze zich kan stapelen. PABA is online te bestellen op diverse sites. Doe je eigen onderzoek en kijk wat bij je past. Zelf heb ik met deze PABA goede ervaring. De beste dosering is 500 mg per dag. Ik neem zelf 2 keer per dag 500 mg, het restant scheidt (én schijt) je toch uit. Begin met een keer per dag en als het genoeg is, laat je het daarbij. Wat ook echt top is is superformule tegen grijs haar , zonder B6 is deze  pil met melatine, quercetine en selenium ook nog mega anti-aging. Fijne site, goede hoog gedoseerde producten, heel betaalbaar, wat wil je nog meer?

Nu we zijn toch met haarzaken bezig zijn: Wil je lange lokken en geen zin in haaruitval? Wederom, diet is the key!  Eet dingen met onder andere selenium biotine,  silicium, zink en vitamine E. Plan voordat je je haar gaat wassen even een half uurtje vrij en masseer je hoofdhuid met een olie. Je kan op zich elke olie gebruiken, alhoewel met motorolie zou ik oppassen, maar een lichte olie als jojobaolie was je er bijvoorbeeld heel gemakkelijk uit. Gebruik weinig. Neem een schaaltje olie, dompel je vingers erin en masseer even stevig je hoofdhuid. Laten masseren is nóg fijner. Knijp daarna de rest van de olie in je punten, even in laten trekken en wassen maar.
Recap: Je bent wat je eet en als je Rapunzel wilt zijn met sexy looks moet je zorgen dat je je voedingsstoffen binnenkrijgt. Eerlijk is eerlijk, onze voedingsbodem is niet meer zoals vroeger en wie kan er tien kilo spinazie eten dus neem af en toe een supplement maar kies bewust en blijf kritisch. 

Liefs Lida X

PS. Heb jij een onderwerp waar je graag meer over wil weten? Laat het me gerust weten. Best kans dat ik al heb uitgevonden hoe het niét moet en jij daar je voordeel mee kan doen 🙂

Geef een reactie