Als je het niet op kan eten, smeer het dan ook niet op je lichaam.

Het grootste orgaan van je lichaam is je huid. Dat is niet alleen een leuk weetje voor Triviant maar ook echt iets om bij stil te staan. Lezers van onder de 50 zullen denken: “Trivi-wat?” , ja dat was een spelletje vroeger, nog lang voordat we starend naar onze smartphone met elkaar zaten te praten. Anyway, we proberen gezond te eten, te sporten, niet te veel roken en drinken, maar vanaf dat je opstaat tot naar bed gaat smeer je spullen op je huid die misschien erger zijn dan de hele dag broodjes frikandel eten. Parabenen, Propylene Glycol., Sodium Lauryl/Laureth Sulfate ofwel SLS/SLES, ik moet de eerste badkamer nog tegenkomen waar ze niet te vinden zijn. Ook bij mij! Gaan we ze allemaal in de ban doen en kan je nooit meer genieten van je Rituals pakket, welnee. Maar een aantal dingen uit je keuken kan énorm handig zijn in je badkamer. Op Discovery channel heb ik weleens een documentaire gezien over ‘Doomsday preppers’, dat zijn mensen die denken dat de wereld binnenkort vergaat en hele schuilkelders met voorraad hebben gebouwd. Nou, in mijn badkamer zou ik het minimaal een week kunnen uithouden zonder te verhongeren haha!

De citroen/limoen: Ben je klaar met uitpersen, gooi dan niet weg maar mee in de badkamer. Je betaalt vaak veel geld voor crèmes en serums met fruitzuur. En daar zit dan een fráctie in! Ingrediënten labels vermelden wat er in zit op volgorde van hoog naar laag. Dus check je labels, net als bij voeding. Marketing wil je alles wijsmaken en voor je het weet betaal je zestig euro voor een fruitzuur crème van een duur merk en het eerste ingrediënt is aqua! Neem die citroen mee naar je badkamer en wrijf deze een minuut over je gezicht. Even in laten trekken en afspoelen. Girlll, fruitzuur peeling to the max. Je hebt nog een druppel over vergeet je ellebogen niet, die kunnen mysterieus soms wat donkerder zijn.

Olijfolie: Olie , ik ben er zo dol op! Zoveel soorten, zoveel toepassingen castorolie voor je haar, macadamia en rosehip voor je huid. Maar laten we niet ingewikkeld doen, olijfolie heeft (bijna) iedereen wel in huis. Liefst bio en extra vierge. Mijn favoriete merk is Flor y Sabor Als scrub: er zijn heel veel do it yourself recepten met olijfolie en zeezout, erg leuk maar je douche en leidingen zijn er niét blij mee. Ben sowieso ook niet van de zeezout in scrubs. Suiker is vriendelijker voor de huid. Koop een goede scrubhandschoen of twee van die handjes en neem wat olie, masseer jezelf van top tot teen, lekker afspoelen en een superzacht velletje! Scrub in een pot is leuk en luxe, maar echt onnodig, een handschoen en olie doet de truc. Vergeet niet elke dag een keer te oilpullen. Dit is een mega detox voor je lijf. Neem wat olijf of kokosolie in je mond en laat heen en weer gaan, beetje spoelen, niet inslikken! Probeer het een paar minuten te doen en spuug dan uit. In het toilet, niet de gootsteen. Daarna even spoelen en tandenpoetsen. De eerste paar keer kan je best wat duizelig zijn want vanuit de ayurveda leer in India is dit een mega snelle detox boost. Je tanden worden er ook mooi wit van en tandsteen is iets uit het verleden. 

Kokosolie, Biologische kokosolie, niet ontgeurd (dan halen ze waardevolle stoffen eruit) is ook onmisbaar in je badkamer! De naam kokosolie is wat verwarrend want het zit in een potje en is hard, maar bij opwarmen wordt het vloeibaar. Het is by far de beste make up remover en werkt ook ontstekingsremmend op je huid vanwege het laurinezuur. Schraap wat olie uit het potje met bijvoorbeeld een lepel en warm het op tussen je handen. Masseer je gezicht en spoel af met warm water. Bij heftige make up even herhalen. Doe daarna op je schone huid nog een keer hetzelfde en laat een nacht intrekken. Smeer ook rijkelijk over je wenkbrauwen en lippen en wordt vijf jaar jonger wakker. Oké dat is overdreven, maar doe dit regelmatig en je gaat serieus anti agen! Kokosolie is ook een méga antioxidant en leverancier van goede omega dus neem ook elke dag een theelepel in. Gewoon hardcore of op een cracker en anders in je smoothie. In je gin tonic kan natuurlijk ook haha!

Rauwe aardappel, heb je last van een onzuivere  huid ga dan niet tekeer met lotions met alcohol, het voelt even prettig, maar het gaat alleen maar activeren. Salicyl- en glycolzuur  zijn onder andere betere opties. Maar rauwe aardappel bevat looizuur en dat droogt op natuurlijke wijze uit. Snijdt een rauwe aardappel in plakjes en wrijf over de plekjes die het nodig hebben. Doe dit een paar keer  per dag. Daarna wel de aardappel weggooien en niet bakken voor het avondeten. Tenzij er iemand komt eten waar je een hekel aan hebt haha! Trouwens, als je een vette huid hebt is tomaat je beste vriend, eet ze regelmatig voor het lycopeen, een mega antioxidant. Maar wrijf er ook mee over je gezicht. Doe dit wel boven de wastafel want best een knoeiboel! De vitamine A en C uit de tomaat normaliseren de talgproductie. Laat het een paar minuten intrekken en spoel af. Over het restant van de tomaat hetzelfde advies als de aardappel 🙂
Avocado: Avocado is rijk aan vitamine A, B, D en essentiële vetzuren. Heb je een avocado uitgehold en in de keuken gebruikt gooi de schil dan niet weg! Leg deze klaar in je badkamer en voordat je gaat slapen wrijf je dit over je hele gezicht. Even intrekken, afspoelen en klaar! Afspoelen is wel key want je wilt niet als een portie guacamole in bed liggen.
Banaan: Je houdt ervan of juist niet, maar banaan is supergezond! Het heeft de naam een dikmaker te zijn, maar dat is onzin! Heb jij ooit een dikke aap gezien? I rest my case. Banaan is wél calorierijk dus je moet inderdaad geen trossen per dag eten. Maar qua beauty top! Bananenschil bevat namelijk luteïne, een antioxidant gerelateerd aan vitamine A. Dit stofje werkt heel goed bij een geïrriteerde huid en acné. Maar ook gewoon hydraterend! Heb je een banaan gegeten, bewaar dan de schil en wrijf er mee over je  schone huid. Even in  laten trekken, afspoelen en jij hebt jezelf zojuist een mega boost super ingrediënten gegeven! 

Liefs Lida X

PS. Heb jij een onderwerp waar je graag meer over wil weten? Laat het me gerust weten! Best kans dat ik al heb uitgevonden hoe het níet moet en jij daar je voordeel mee kan doen 🙂

Geef een reactie