5 tips om direct super zelfverzekerd te lijken!

Sommige mensen hebben van nature dat relaxte ´je ne sais quoi´, een soort onverwoestbaar zelfvertrouwen.. Tien tegen één dat het een aangeleerd trucje is. Zelfverzekerd overkomen, het is een zeer sexy en gewilde eigenschap! Maar wat als ik je nou vertel dat zélfs mensen van het Tony Robbins kaliber nog een peptalk krijgen voordat ze on stage gaan? Wie is joúw ultieme voorbeeld? En denk je dat diegene nooit ’s ochtends opstaat en denkt: “Oh bah, wat ben je toch een een dikke loser! ” Precies! Onzekerheid is vaak totaal onnodig en het belemmert ons heel erg in ons dagelijks leven. Dus in het kader van ‘fake it till you make it’, hier de top 5 tips!
Tip 1: Houding! Nee, wacht ik benadruk het nog even: houding houding houding! So very obvious, maar doé het ook echt! Kom je een ruimte binnen, húp die Sophia Lorens of  die chest muscles naar voren! Houding is zó belangrijk! Doe alsof er een denkbeeldig touwtje aan je kruin zit en loop rechtop. Er is geen betere en snellere manier om confident over te komen dan je houding aan te passen. Bonusperks, je lijkt diréct 5 kilo slanker!
Tip 2: Praat lang-zamer.. Neem een filmpje van jezelf op en draai die af op 0,8 speed. Juist… slow down.. probeer ook je toonhoogte iets te laten zakken. Vaak als je nerveus ben ga je ratelen en als er iéts niet confident is is dat het. Praat rustig en oefen met een lagere stem.  Probeer het wel dicht bij jezelf te houden. Oefen voor de spiegel tot je de juiste ratio hebt! Wees ook niet bang voor stiltes! Onzekere mensen gaan ratelen om een stilte op te vullen. Valt er een stilte let it be. Maak in gedachten je boodschappenlijstje of perfectioneer je pasta bolognese recept, maar wees niet bang voor die stilte. Als het langer dan een kwartier duurt is het gesprek misschien een beetje op zijn eind, maar een stilte is geen big deal!
Tip 3: Maak oogcontact. We zijn geneigd alle kanten op te kijken in een gesprek maar maak oogcontact en stel je open. Probeer niet gefocust te staren maar veer ook mee in het gesprek, knik instemmend mee en glimlach, anders wordt het akward. Tenzij je het natuurlijk niét eens bent met diegene, dan knik je niet, maar zorg voor interactie tijdens je oogcontact anders wordt het angstaanjagend 🙂 
Tip 4
:  Niet friemelen. Niet steeds aan je haar zitten, je kleding goed doen, gewoon easy on the hands. Je kan nog zo rustig spreken, kalm en overtuigend, goede houding, als je steeds friemelt komt dat onrustig en onzeker over. Je hoeft echt geen bevroren standbeeld te zijn, maar houdt die handen en armen een beetje stil.
Tip 5: Lighten up! Neem het leven niet te serieus! Besef dat iédereen hier mee struggelt! Ja écht, iedereen!  Er bestaat geen één persoon zonder onzekerheden en die moppentappende ome Jan met zijn bulderende lach op dat feestje niet uitgezonderd! Of dat prachtige supermodel met een miljoen likes op Instagram. Jij hebt geen competitie want jij bent jij en dat is uniek! De enige competitie die je positief aan kan gaan is die met jezelf. Als je probeert elke dag een beter versie van jezelf te zijn dan ben je sowieso de grootste winnaar!  Want geloof me, er zijn heel weinig mensen die dat überhaupt proberen!

Liefs Lida X

PS. Heb jij een onderwerp waar je graag meer over wil weten? Laat het me gerust weten! Best kans dat ik al heb uitgevonden hoe het niét moet en jij daar je voordeel mee kan doen 🙂

Geef een reactie